Upeita toiveita

Pukinmäessä toivotaan Sunilanlammen kunnostamista kaikkien virkistyskäyttöön. Kuva Teija Loponen
OmaStadin -ehdotusten aika on juuri päättynyt. Ehdotuksia tuli 50 prosenttia enemmän kuin viime vuonna. Koko kaupungista ja myös Koillis-Helsingistä löytyi paljon hyviä toiveita. Ehdotuksissa nousevat esiin asukkaiden viihtyisyyden lisääminen ympäristöä kohentamalla, koululaisten turvalliset koulumatkat ja vapaa-ajan toimintojen lisääminen. Lisäksi toivotaan yhteisöllisiä asioita, yhteisiä tiloja oleskella ja harrastaa, turvallisuuden lisäämistä valaistuksen avulla ja monenlaisia muita isoja ihmisjoukkoja hyödyttäviä ja ilahduttavia asioita.
OmaStadi -ehdotuksia sai nyt esittää kolmatta kertaa. Kahdesta edelliskerrasta on monia hienoja asioita toteutunut. On saatu kuntoportaita, onkilaitureita, grillipaikkoja, ulkokuntoilupaikkoja, 3D-tulostimia kirjastoihin ja todella monia muitakin alueemme asukkaiden elämää piristäviä asioita. Osallistuva budjetointi on vähän kuin muutkin vaalit. itse ei tarvitse ehdottaa mitään, mutta ellei osallistu äänestykseen, on turha valittaa toteutettavista tai toteuttamatta jääneistä hankkeista. Äänestyksen aika koittaa ensi vuoden puolella.
Parhaillaan vietetään koululaisten syyslomaa. Fallkullan kotieläintilalla ja monilla nuorisotaloilla on järjestetty koululaisille erilaisia puuhasteluja, ellei perhe ole lähtenyt yhdessä mökkeilemään tai reissaamaan. Malmitalolla ja Pihlajamäen nuorisotalolla pääsee näkemään kivoja leffoja ja myös osa liikuntaseuroista huomioi lomalaiset. Viikon päästä lauantaina 28.10. koetaan taas Mosan kaduilla upea halloween ilta. Terveystien halloween on laajentunut osin myös Liiketielle, Kanervatielle ja Merkkaripuistoon. Kävelyretkelle voi lähteä koko perheen voimin ihmettelemään hurjia koristeluja. Pukeutuakin saa teeman mukaisesti.
Syksy etenee kovaa vauhtia ja myös aika hurjia säitä on saatu kokea. Puita on mennyt täälläkin paikoitellen nurin ja veden pinta on noussut Vantaanjoessa hurjasti. Pakkasöitäkin on jo koettu. Illat pimentyvät yhä aikaisemmin. Kun pimeään yhdistyy sade, on kaduilla kulkijoita vaikea erottaa. Siksi heijastimista muistutellaan jatkuvasti. Reilun viikon päästä käännellään kellon viisareita kesäajasta talviaikaan. Kesä on todellakin jo takana, talvikausi edessä.
Edellinen artikkeliJohanna Lehtosella harvinainen ammatti
Seuraava artikkeliOmaStadi sai toivehanat aukeamaan