MPS:n nousu tyssääntyi, kaikilla kelpo kausi

Jalkapallo Kolmonen
Kausi 2023 on kiinninaulattu! Malmin Palloseura koki viimeisessä sarja- ja nousukamppailussa Järvenpään Palloseura/47:n paremmakseen. Sarjasijoitus hieno toinen. Myös MPS/Atletico Malmi ja Puistolan Urheilijat pelasivat kelpo kauden, malmilaiset ylsivät lohkossaan kolmanneksi, ja PuiU oli lohkonelonen.
Lohko B
MPS/Atletico Malmi intoutui syyskeleillä kuninkaantekijäksi. Se torpedoi Helsingin Palloseuran nousumahdollisuuden 1-0 voitolla. Näin VJS oli varma nousija jo ennen viimeistä kierrosta. Kauden päätöksessä Atletico ryöpytti PPJ/Ruoholahtea 5-1. Loppusaldona kaudesta oli mahtavat 48 sarjapistettä, ja lohkon pronssisija.
Malmin Ponnistajat piinasi toiseksi viimeisellä kierroksella Vantaan Jalkapalloseuraa häviämällä tulevalle sarjanousijalle vain 1-0. Päätöskierroksella LPS oli ponnareita parempi maalein 2-6. Lopulliseen tilinpäätökseen jäi 23 sarjapinnaa, jolla sijoittui lohkossa kahdeksanneksi.
Lohko C
Malmin Palloseura väänsi sarjanoususta viimeiseen asti. Futiksen TV-ääni Matti Härkösen suojatit hikoilivat ensin Mosassa 2-0 voiton lohkon hännänhuipusta Koivukylän Palloseurasta. Kausi päättyi Järvenpään monitoimihallissa. Vastassa oli JäPS/47, ja ennakkoasetelma oli, että voittaja nousee Kakkoseen! MPS koki sokkialun isäntien mennessä nopeasti 2-0 johtoon, mutta onnistui ensi jakson lopulla kaventamaan 2-1. Toinen jakso oli heikko, ja JäPS/47 porskutteli 2-1 voittoon ja sarjaporrasta ylemmäs.
Parempi voitti, malmilaisasiantuntijoiden mukaan loppulukemat olisivat voineet olla vaikkapa 3-1 tai 4-1. Mutta malmilaisten kausi oli hieno, 45 pisteen saalis tarjosi muikean lohkon kakkossijan.
Puistolan Urheilijat poti hieman syysyskää, mutta kaksi viimeistä peliä sujuivat mallikkaasti. Ensin Riihimäen Palloseura koki kotonaan puistolalaisten paremmuuden selvin 0-4 luvuin. Päätöskierroksella Koudan tekiksellä syysviimassa PuiU pyöritteli FC Loviisaa selvin 5-2 maalein. PuiU pelasi parhaan kautensa yli 10 vuoteen. Tappioita kertyi vain kolme, tasapelejä liiankin kanssa, 8. Mutta pinnoja kertyi miehevästi, kaikkiaan 41. Tällä potilla PuiU valtasi selvästi lohkon nelospaikan.
Heimo Laaksonen
Edellinen artikkeliIn memoriam: Ponu, Hannu Ormio
Seuraava artikkeliErä Karaten nuoret SM-mitaleille