Suomalaisia ensimmäistä kertaa mukana palapelien MM-kisoissa

Emilia Eloranta ei ollut itse aiemmin tehnyt pyöreää palapeliä, vaikka niitä hänen pieniharrastepuoti.com -verkkokaupastaan löytyy. Se ei silti menestystä haitannut.
Emilia Eloranta kisasi maailmanmestaruuksista
Suomesta oli tänä vuonna ensimmäistä kertaa osallistujia palapelien kokoamisen maailmanmestaruuskisoissa. Yksi Suomen 10-henkisen joukkueen jäsenistä oli Malmilla palapelikauppaa pyörittävä Emilia Eloranta. Hän ylsi kaikissa kolmessa kilpasarjassaan finaaliin.
Palapelien kokoamisen MM-kisat käytiin Espanjassa. Osallistujia oli reilut 600 kaikkiaan 63 eri maasta. Suomesta kisaamaan lähti kymmenhenkinen joukkue, joista osa osallistui vain yksilökisaan, osa parikilpailuun ja osa myös joukkuekisaan. Emilia Eloranta osallistui kaikkiin sarjoihin ja todella hyvällä menestyksellä. Vaikka ensimmäisissä MM-kisoissa ei mitaleja tullut, ylsi hän finaaliin joka sarjassa.
Matkan alku oli hivenen karikkoinen, sillä lentokentällä ilmoitettiin ulosmarssista, jonka seurauksena Emilian ja hänen puolisonsa laukut eivät koskaan ehtineet perille.
-Niinpä meillä ei ollut joukkuepaitoja, ei palapelitarjottimia, eikä siis mitään muutakaan. Ensimmäiseksi piti lähteä kaupoille ostamaan vaatteita. Pieni onnenpotkukin sentään oli. En ollut saanut Suomessa kuin yhden tilaamistani palapelitarjottimista ja ne toimitettiin sitten suoraan Espanjaan hotelliimme, Emilia iloitsee.
Tarjottimet olivat enemmän kuin tarpeen, sillä osassa kilpailuista pöytätilan jakoi kaksi kilpailijaa ja silloin palasia ei juurikaan mahtunut levittämään.
-Yksilökisojen alussa olin tosin jännittynyt ja pohdin, tuleekohan tästä mitään, mutta finaaliin pääsin. Minulle osui pyöreä taidepalapeli, joka oli ihan kohtuullinen, mutta toisessa palapelissä oli todella paljon pieniä piirroshahmoja, jotka eivät olleet selkeärajaisia ja se oli todella haastava!
Emilian kisajoukkueen nimi oli Finnishers, siihen kuuluivat Elina, Emilia, Teija ja Susan.
Kuva Elina
Parifinaalissa joukkue sai valita neljästä palapelistä kaksi 1000 palan palapeliä.
-Otimme sellaisen varsin pelkistetyn panoraamakuvan ja toiseksi kesäisen rantamaiseman. Tulimme sijalle 9, mikäli oli aika mahtavaa, sillä siinä sarjassa kilpaili kaikkiaan 99 paria, Emilia hehkuttaa.
MM-kisojen joukkuefinaaleissa valitaan kaksi ennen julkaisematonta 1000-palan peliä, jotka tulee peli kerrallaan rakentaa muutaman tunnin aikarajan sisällä. Joukkueessa saa olla 3-4 henkeä.
-Oli mahtavaa päästä finaaliin joka sarjassa, mutta silti parasta oli se fiilis, joka kisoissa vallitsi. Minut yllätti se ystävällisyys ja avuliaisuus, joka siellä kilpailijoiden kesken vallitsi. Meidät muun muassa kutsuttiin Ruotsin kansallisiin kisoihin mukaan, Emilia kertoo.
-Puolisoni sanoi, että lähtee ensi kerrallakin mielellään mukaan, kun kisoissa on niin hyvä henki. Hän oli jutellut muun muassa Australiasta ja Amerikasta tulleiden kisavieraiden kanssa.
Emilia Elorantaan tekivät erityisen vaikutuksen myös palapelien ”isot nimet”, kuten viime vuoden MM-voittaja.
-Hän tekee 500 palan palapelin noin 30 minuutissa, kun minulla menee noin kolminkertainen aika! Emilia ja koko muu kisajoukkue päättivät osallistua seuraaviinkin MM-kisoihin.
-Kyllä oli niin hyvä tunnelma ja kiva fiilis kisaajien ja kannustajien kesken. Ja olihan meillä varsin hyvä menestyskin ensikertalaisiksi.
Teija Loponen
Edellinen artikkeliSisustussuunnittelua tehdään herkällä korvalla
Seuraava artikkeliOmaStadin kolmas kierros käynnistyi