OmaStadin kolmas kierros käynnistyi

Kirsti Kallansalo oli esittelemässä OmaStadia Puistolan markkinoilla syyskuun alussa. Kuva Teija Loponen
OmaStadi-ehdotuksia voi antaa jälleen 2.-15.10. OmaStadi sivustolle.
-Toivon, että täältä Koillisesta niitä tulisi paljon, esittää Koillisen suurpiirin oma Stadiluotsi Kirsti Kallansalo.
Kirsti, Kipa Kallansalo on jo ollut erilaisissa tapahtumissa kertomassa OmaStadista ja ehdotusten teosta.
-Puistolan markkinoilla ja Pihlajamäen Kyläjuhlissa syntyi hyvää keskustelua. Suurimalle osalle jututtamistani ihmisistä OmaStadi oli ainakin jonkin verran tuttu. Huomasi, että kaksi kierrosta on jo takana, kolmas alkamassa. He, keille OmaStadi oli vieras, kuuntelivat ja kyselivät aktiivisesti. Eli OmaStadi selvästi kiinnosti. Erityisesti lapsiin ja nuoriin liittyvät OmaStadi ehdotukset tuntuivat olevan kiinnostuksen kohteena, kertoo Kirsti Kallansalo. Koillisessa järjestetään myös OmaStadi-ideointipajoja. Sellaiseen voi osallistua Jakomäen kirjastossa huomenna torstaina 5.10. klo 17.30–19.30 ja keskiviikkona 11.10.klo 17.30-19.30. Tapulikaupungin kirjastossa ideoidaan tiistaina 10.10. klo 17–19. Paikalla stadiluotsi Kipa ja tarjolla pientä purtavaa.
OmaStadi on kaupunkilaisille mainio tapa vaikuttaa naapurustonsa asioihin. Helsingissä on jaossa kaikkiaan 8,8 miljoonaa euroa asukkaiden toiveiden toteuttamiseen. Tehtävät ehdotukset voivat liittyä kaupungin palveluihin, rakennettuun ympäristöön, uusiin innovaation tai ihan mihin tahansa asiaan, jonka kaupunki voi toteuttaa voimassa olevien säädösten ja lain puitteissa.
-Viime kierroksella Koillisella suurpiirillä oli 48 ehdotusta ja monissa niissä painottuivat luonto ja liikunta, kertoo Kipa Kallansalo.
OmaStadin slogan on ”Unelmien Helsinki tehdään yhdessä” ja siksi kaupunki haastaa kaikkia asukkaita pohtimaan miten kaupungista ja sen eri alueista voisi tehdä paremman meille kaikille. Kaupunki on koonnut OmaStadin verkkosivulle tietoa kaupungin eri alueista ja kaupungin suunnitelmaluonnoksista näille alueille. Näin on entistä helpompaa tutustua alueen asukkaisiin ja heidän tarpeisiinsa, mistä voi olla apua ehdotuksen tekemiseen.
-Toivomme, että eri puolilla kaupunkia keskusteltaisiin yhdessä eri alueista ja niiden kehittämisestä. Kutsumme asukkaita ideoimaan yhdessä OmaStadi-ehdotuksia alueelle. Tiedot oman alueen tapahtumista löytyvät OmaStadi-verkkosivustolta, opastaa OmaStadin kehittämispäällikkö Kirsi Verkka.
Lokakuun ehdotusvaiheen jälkeen kaupunki arvioi kaikki ehdotukset OmaStadi-kriteerien mukaan ja jokaiselle ehdotukselle annetaan kustannusluokka. Keväällä ehdotuksista äänestetään ja jokaisella asukkaalla on 5 ääntä käytettävinään. OmaStadi on järjestetty kaksi kertaa vuosien 2018–2021 aikana. Näiden kierrosten pohjalta helsinkiläiset ovat äänestämällä valinneet 119 ehdotusta jatkoon. Näistä 13 on toteutunut koillisella suurpiirillä. OmaStadin kolmannella kierroksella koilliselle suurpiirille on korvamerkitty 1 374 703 euroa.
Koillisessa on kahden ensimmäisen kierroksen aikana toteutettu muun muassa seuraavat ehdotukset: Koillisen lähiluonnon puolesta, kukkaniittyjä ja lammikoita täynnä elämää, 3D-tulostimien hankinta alueen kirjastoihin, Liikuntaa ja hyvinvointia tukevia palveluita ikäihmisille Koillis-Helsinkiin – Lähelle kotia, Save Savela- Pihlajamäen nuorisopuiston kehittäminen, Leikkipuisto Linnunrataan kanoja, Grillipaikkoja Vantaanjoen varrelle.
Teija Loponen
Edellinen artikkeliSuomalaisia ensimmäistä kertaa mukana palapelien MM-kisoissa
Seuraava artikkeliMPS ottelee noususta!