Biojätteen keräys pakolliseksi

Pientaloihin tulee biojäteastiat tai oma kompostori pakolliseksi. Kuva HSY
Uudistetun jätelain mukaan HSY:n tulee järjestää 1–4 asunnon kiinteistöille sekajätteen lisäksi elintarvikejätteen biojätekeräys. Valinta biojätteen lajittelutavaksi pitää ilmoittaa HSY:lle viimeistään 8.10.2023.
Helsingissä biojätteenkeräysmääräys astuu voimaan 1.7.2024. HSY on lähettänyt reilut 14 000 asiakaskirjettä kiinteistöille, joita uudistus koskee.
– Oma valinta kannattaa ehdottomasti ilmoittaa. Joudumme laskuttamaan jo toimitetun biojäteastian pois viemisestä, jos kompostoinnista tai kimppakeräykseen osallistumisesta ilmoittaminen on unohtunut jätehuollon käyttöpäällikkö Juho Nuutinen suosittelee.
Biojätekeräyksen myötä voi sekajätteen keräyksen palveluväliä pidentää niin halutessaan.
Maksullisen keräyksen vaihtoehtona on omaehtoinen kompostointi kiinteistöllä.
Yksi vaihtoehto on myös kimppakeräys, jossa naapuritonteilla voi olla yhteinen keräysastia. Tätä varten tulee päättää pääsopija, joka tekee kimppakeräysilmoituksen kaikkien siinä mukana olevien toimesta.
Biojätteellä eli elintarvikejätteellä tarkoitetaan ruuan laitossa tai tarjoilussa syntyvää ruokajätettä sekä syömäkelvottomia puutarhan hedelmiä, marjoja sekä viljeltyjä ruokakasveja. Biojäteastioita toimitetaan jo keväällä kotitalouksiin.
TL
Edellinen artikkeliLiikettä niveliin
Seuraava artikkeliSisarukset pääsevät samaan kouluun ja koulua ei tarvitse vaihtaa