Terminaalin peruskorjaus jatkuu ensi vuoteen

Malmin lentokentän yli 90-vuotiasta terminaalirakennusta on korjattu keväästä lähtien. Kuva Teija Loponen
Malmin lentokentän entiseen terminaaliin eli päärakennukseen on tehty peruskorjauksia toukokuusta 2023 lähtien. Seuraavaksi vuorossa on etupihan puoleinen salaojitus sekä pelastuslaitoksen nostokalustoa varten tehtävän laatan kaivu- ja paalutustyöt.
Etupihan puolella tehtävät salaojitus ja kaivu- ja paalutustyöt alkavat syyskuun puolessa välissä ja jatkuvat marraskuuhun asti. Sisätiloissa korjataan parhaillaan keittiötiloja, joihin tehdään suunniteltua laajempia korjauksia.
Tavoitteena on, että sisätyöt valmistuvat ravintolatiloissa syksyn 2023 aikana ja muissa toimitiloissa keväällä 2024. Parhaillaan tehtävillä korjauksilla turvataan rakennuksen pysyminen käyttökunnossa. Myöhemmin tullaan toteuttamaan laaja suojellun rakennukset perusparannus.
Julkisivuihin tehtäviin ilmanvaihtoon liittyviin muutoksiin on saatu rakennuslupa heinäkuun alussa.
TL