Puistolalaisnuoret triathlonin PM-kisoissa

Nuoret puistolalaistriathlonistit osallistuvat tänäkin syksynä Malminkartanon huiputukseen. Kuva TriForFun
Nuoret puistolalaiset Leo Kervinen ja Henri Kallström osallistuivat viime viikonloppuna triathlonin Pohjoismaiden mestaruuskisaan Tanskassa. Triathlonkisoissa uitiin 375 metriä, juostiin 3,2 km ja pyöräiltiin 10 kilometriä.
Leo Kervinen on voittanut oman, 15-vuotiaiden ikäluokkansa suomenmestaruuden. Tästä saavutuksesta huolimatta hän ei uskaltanut PM-kisojen sijoitusta arvailla, sillä tiedossa ei ollut millä tasolla muiden maiden kilpailijat ovat.
-Tavoitteeni oli vain saavuttaa mahdollisimman hyvä tulos. Leo osallistui kuusi vuotta sitten ensimmäisiin triathlonkisoihinsa lajia harrastaneen isänsä innostamana. -Uinti on minun vahvin lajini, mutta eniten tykkään juoksusta. Alkukesästä minulla oli juoksussa vähän ongelmia, mutta nyt taas sujuu hyvin. Olin Suomen cupin kokonaissijoituksessa kakkonen.
Triathlon on Leon mukaan siitä mainio laji, ettei siihen voi tylsistyä.
-Se on tosi monipuolinen ja myös rankka laji. Juuri triathlonin monipuolisuus koukuttaa ja treeneissä on periaatteessa aina seuraa, sillä uintia treenaan uimaseurassa, kuntoa kohotan yleisurheilutreeneissä ja pyöräilyä muiden triatlonistien kanssa. Nyt kun minulla on oma valmentaja, hän saattaa välillä teettää minulla erillisiä juoksuharjoituksia. Mutta kaikkiaan tykkään treenata, eikä haittaa, että harjoittelua on joka päivä. Leo opiskelee Pohjois-Haagan yhteiskoulun urheilulinjalla.
-Vielä kutosluokalla pelasin myös futista ja kasille astin soitin pianoa. Nyt keskityn vain triathloniin. Suosittelen kyllä tätä kaikille, joilla on aikaa ja pitkäjänteisyyttä. Ja kestävyyslajihan tämä on.
Henri Kallström on hänkin harrastanut lajia kuutisen vuotta ja taustalta löytyy niin ikään isän vanha harrastus. Henrille mieleisintä on pyöräily ja hän kertookin tekevänsä 50-100 kilometrin lenkkejä.
-Pyöräilen vähän joka suuntaan kotoa Puistolasta ja erityisesti Kokkolan mökillä on hyvät maastot. Uinti on kolmesta lajista se vähiten mieluisin. Triathlonissa Henri on nyt kilpaillut kaksi vuotta päästäkseen korkeimmalle tasolle, se vaatii harjoituksia kuudesti viikossa.
-Tavoitteena on sekä päästä maajoukkueeseen, että sitten joskus Ironman-kisoihin. Kesällä Ruotsissa, Uumajassa käydyt nuorten triathlonkisat Henri voitti.
-Tämä on siitä kiva laji, että kun tekee kunnolla töitä, voi myös menestyä kisoissa. Kannattaa kokeilla, jos vähänkin kiinnostaa, hän suosittelee.
Molemmat pojat osallistuvat syyskuun lopulla, 30.9. pidettävään Malminkartanonhuipun valloitus -tapahtumaan, joka järjestetään nyt toisen kerran. Siinä järjestäjänä toimii Suurmetsässä kotipaikkaansa pitävä TriFF Oy, TriForFu. Kisan järjestelyissä on vahvasti mukana uimaseura HTU Stadi, joka toimii pääasiassa Malmi-Jakomäki alueella.
-Idea tämän tapahtuman järjestämiselle on syntynyt siitä, kun olemme syksyisin seuramme Triathlon Vantaan porukalla jo vuosia tehneet pitkänä lenkkinä maastopyörä + porrasnousu yhdistelmää. Olemme ajaneet Keravan, Möskärin, Malminkartanon, Paloheinän, Herttoniemen ja Myllypuron portaiden päälle ja kävelty portaat alas ja ylös. Seuran nuoremmat urheilijat ovat kiertäneet pienemmän kierroksen. Näistä on porukat olleet innoissaan ja näin syntyi idea tapahtumasta Malminkartanonhuipun valloitus, missä kivutaan Helsingin korkeimmalle paikalle ja pisimmillä portailla, kertoo Koillis-Helsingissä toimivan HTU Stadi uimaseuran toiminnanjohtaja Paul Sjöholm.
-Tapahtumaan ehtii hyvin ilmoittautua mukaan, hän vinkkaa.
Teija Loponen
Edellinen artikkeliKärkitaistelut jatkuvat tiukoissa merkeissä
Seuraava artikkeliMaailman vanhin koossaoleva bändi?