40 vuotta täyttänyt Malmin uimahalli vaati sitkeää työtä toteutuakseen

Malmin uimahalli on jälleen avoinna peruskorjauksen jälkeen. Kuva Urheiluhallit Oy
Siltamäen pieni uimahalli ei kaikkien Koillisen asukkaiden tarpeita täyttänyt ja Malmille uimahallia suunniteltiin jo 1970-luvulta lähtien. Lopulta sitkeä työ tuotti tulosta ja vuonna 1983 halli avattiin. Nykyään se on vesipinta-alaltaan mitattuna Suomen vilkkain.
Malmin uimahallin saamisesta saadaan kiittää pitkälti Malmi-Seuran jo edesmennyttä puheenjohtajaa, Aarne Laurilaa, joka ajoi sitkeästi hallia Malmille. Heti avaamisen jälkeen halli saavuttikin suuret kävijämäärät ja nykyään siellä käy on noin 420 000 asiakasta vuodessa.
Vuonna 2013 halliin tehtiin peruskorjaus. Tänä kesänä kuntosali uudistettiin ja sen jäljiltä halli on ollut vasta reilun viikon auki. Hallipäällikkö Janne Hartonen kertoo, että remontissa allastilan iv-laitteet vaihdettiin, pesu- ja pukuhuoneiden iv-kanavat uusittiin, asennettiin uudet suihkut ja saunat saivat uudet leveät lauteet. Malmin hallista löytyy höyrysaunat, kaksi lastenallasta sekä useita vesihierontapisteitä. Kuntosalin puolelle tuli lisää laitteita ja ”juoksurata” vaikkapa painojen työntöön tai vetoon.
Kävijämäärien yhä vain kasvaessa jo toteutuneen ja myös suunnitellun rakentamisen myötä, on Malmin uimahallin laajennus tullut ajankohtaiseksi.
-Nyt olemme jo jonkin aikaa suunnitelleet yhdessä kaupungin kanssa hallin laajentamista ja ulkoaltaiden toteuttamista. Samalla halliin tullaan saamaan lisää ryhmäliikuntatiloja ja muita sisäliikuntapalveluita, kertoo Urheiluhallit Oy:n toimialajohtaja Eija Holmala.
Malmin uimahalli vietti syntymäpäiviään viime lauantaina.
Teija Loponen