Monttu auki

Monttu täyttyy ohjelmalla lauantaina. Kuva Jeroen Sebrechts
Kansallisteatteri järjestää Pihlajistossa lauantaina 26.8. kaikille avoimen ja maksuttoman Monttu auki! -tapahtuman. Keskelle Pihlajistoa, paikallisten asukkaiden Montuksi nimeämään paikkaan, rakennetaan näyttämö, jolla nähdään sirkusta, runonlausuntaa, otteita Kansallisteatterin Suurella näyttämöllä keväällä nähdystä esityksestä ja kuullaan musiikkia. Tapahtumassa koetaan yhdessä taidetta, keskustellaan sekä nautitaan elokuisesta päivästä. Samalla nostetaan valokeilaan kaupunkisuunnittelun katveeseen jäänyt 50-vuotias Monttu.
Laman aikaan Monttu koki suuren muodonmuutoksen yhteisötaiteilija Ritva Harlen ja asukkaiden toimesta. Siitä on muistona muun muassa sen kesämökkitunnnelmaiset puupaneloinnit. Monttu auki! -tapahtuman tavoite on sama kuin tuolloin, herättää paikaan eloa, hyvää mieltä ja yhteisöllisyyttä. Monttu auki! -tapahtuma on osa Kansallisteatterin Helsingin mallin hanketta Pihlajamäessä ja Pihlajistossa 2022–24.

Monttu auki! Pihlajistossa la 26.8. klo 13-18.

TL

Edellinen artikkeliPuistolassa Alueopas verkkoon, Puistola-päivät yhä livenä
Seuraava artikkeliVuokrankorotusten lisäksi Heka siirtää korjaustöitä