Mahtavaa!

Hehkutus on aina silloin tällöin tarpeen. Meillä Koillis-Helsingissä on syytä olla ylpeitä eri kaupunginosissamme toteutuvista tapahtumista ja täällä asuvista lahjakkuuksista. Asuinalueet ovat erilaisia, mutta jokaisella niistä on oma vahvuutensa. Yksi ehdoton vahvuus joka kaupunginosassa ovat aktiiviset asukkaat, jotka haluavat antaa oman panoksensa asuinympäristönsä hyväksi. Ilman talkootyötä ei mikään kaupunginosatapahtuma toteutuisi ja monia ympäristöön kohdistuvia parannuksia jäisi saamatta.
Yksin ei mikään onnistu. Viime lauantaina vietettiin Tapanilan taivaan alla -tapahtumaa, perjantaina Tapanilan Erä viettää 90-vuotisjuhliaan ja seuraavana viikonloppuna käynnistävät Puistola-päivät ja Pihlajamäen kylätapahtuma. Näissä kaikissa vapaaehtoisilla alueen asukkailla on valtava merkitys. He ideoivat, hankkivat esiintyjät ja toteuttavat talkoilla tapahtumat. Erän toiminnanjohtaja toteaa haastattelussa, että ilman vapaaehtoisia ei urheiluseura voisi toimia. Yhdessä tekemisessä on voimaa.
Välittäminen on sekin arvokas asia. Siltamäessä nikkarit ja kutojat kantavat huolta paitsi eläkeläisten harrastamismahdollisuuksista ja sosiaalisista kontakteista, myös siitä, että Siltamäen palvelukodin ympäristö pysyy kunnossa. Yhteisöllisyys näkyy sielläkin monin tavoin. Yhteistyötä on tehty myös Tapulikaupungissa, jossa keskiviikkona 23.8. klo 13 paljastetaan kolmiosainen uusi taideteos. Sitä ovat olleet asukkaat lapsista aikuisiin luomassa yhdessä taiteilijoiden kanssa.
Äskettäin edesmenneellä säveltäjä Kaija Saariaholla on ollut suomalaiseen musiikkiin ja sen leviämiseen maailmalla suuri merkitys. Tapanilalainen ohjaaja Riitta Rask on tehnyt Saariahosta ja hänen elämäntyöstään dokumentin, joka kiertää parhaillaan maailmalla, mutta oli myös juuri nähtävillä Espoo Ciné -festivaaleilla. Toinen mosalainen, uskomattoman monipuolinen näyttelijä Martti Suosalo on juuri toteuttanut haaveensa kiertävästä matalan kynnyksen teatterista. Teatteri Sirkus Suosalon kiertue käynnistyi Taiteiden yönä. Teatteri kiertelee ympäri maata ja tekee yhteistyötä pienten paikkojen kyläyhteisöjen kanssa. Mahtavaa!