Tapaninvainion rannalla hyvä uimaveden laatu

Vantaanjoen rannan uimapaikoilla on vesi olla pääosin laadultaan hyvää tänä kesänä. Tapaninvainion rannalla kesäkuun mittauksissa uimaveden laatu oli hyvä, mutta heinäkuun 7. päivä se oli huono suolistoperäisten enterokokkien vuoksi. Uusintanäyte 13.7. näytti kuitenkin taas hyvää laatua. Myös Pakilan ja Pikkukosken uimarannoilla oli huono vedenlaatu heinäkuun 10 päivä ja pikkukoskella myös 10.7., mutta niissäkin vedenlaatu parani aina muutamien päivien päästä sateista. Uimista suositellaan edelleen välttämään kaikilla Vantaanjoen rannoilla runsaiden sateiden yhteydessä, koska silloin valumavedet heikentävät veden laatua. Vantaanjoella uimaveden lämpötila oli kesäkuussa 19.6. peräti 21,1 astetta, sateilla se laskin 18 asteeseen ja heinäkuun puolivälissä ja sen jälkeen oli taas 20 asteen nurkilla. Sinilevähavaintoja ei Tapaninvainion rannalla ole vielä tehty, heinäkuun alussa Pikkukoskella oli pieni sinilevähavainto, jonka on kuitenkin jo poistunut. Meren rannoilla uimaveden laatu on pysynyt hyvänä koko kesän Lauttasaarta ja Munkkiniemeä lukuunottamatta. Niillä, kuten myös Hietaniemen uimarannoilla on lisäksi ollut kerran tai kaksi sinilevähavaintoja. TL
Edellinen artikkeliMaakaasuputken testaus tuottaa melua
Seuraava artikkeliMonikulttuurinen Festivaali Pukinmäessä