Leppoisaa lomakuukautta!

Lomakausi käynnistyi meillä Koillis-Helsingin Lähitiedossakin tämän lehden painoon menon myötä. Seuraava numero ilmestyy sitten elokuun alussa, nyt heinäkuu kerätään voimia ja nautitaan toivottavasti aurinkoisista säistä. Vaikka me paikallislehdessä lomailemme, niin kaikki eivät sitä tee. Tuossa toimitusta vastapäätä Kotinummenpuiston hiekkakentällä käynnistyvät paalutustyöt väliaikaisen paviljonkikoulun pystyttämistä varten. Samaten Rintamasotilaantiellä käynnistyvät stabilointityöt. Kun Koillisessa on kierrellyt, niin vähän joka paikassa on katuja auki, erilaisia peruskorjaustöitä menossa ja rakentamista käynnissä.
Malmin uimahalli on sekin heinäkuussa kiinni. Vantaajoen rannoilla uitiin innokkaasti jo kesäkuussa, jolloin aurinko hemmotteli ja veden laatu oli hyvä. Helteiden huonoihin puoliin kuuluu sinilevän muodostuminen ja siitä Tapaninvainion uimarannallekin tulee varoituksia. Samaten sateiden jälkeen ei joessa uimista suositella, jokeen valuvat vedet maa-aineksineen kun heikentävät hetkellisesti sen laatua. Uiminen on hyvä ja edullinen harrastus ja uimataito tarpeellinen osata. Kaikki eivät kuitenkaan osaa uida ja siksi rannoilla on jokaisen hyvä olla valppaana, jos uimataidoton tai heikon uimataidon osaava joutuu pulaan. Jokaisella on velvollisuus auttaa.
Heinäkuu hiljentää Koillisenkin tapahtumia, mutta eivät täältä kaikki asukkaat silti mihinkään katoa. Viljelyspalstoilla riittää kopsuttajia ja nyt pääsivät taas myös Suutarilan rantapuiston viljelijät toimeen, kun siellä vajaan vuoden kestänyt perusparannus- ja laajennustyö on valmistunut. Vantaan- ja Keravanjoen varret tarjoavat kauniita lenkkimaisemia kävellen tai pyöräillen ja niiden onkilaitureilla voi myös käydä testaamassa kalaonkeaan. Rannoilta löytyy myös eväsretkille pöytä-penkkiryhmiä, ellei halua piknikpeitolla istua.
Uudet pyöräopasteet helpottavat reittien valintaa monilla pyöräväylillä. Ja jos kaipaa uutta nähtävää, kannattaa kaivaa kaupungin verkkosivuilta Kotikaupunkipolut esiin, Koillisessakin näitä kotiseutulenkkejä selostuksineen on monessa kaupunginosassa. Koillisen kotiseutupyöräreitit löytyvät lehtemme kotisivujen alareunasta, niitä on hankalampi enää muualta löytää. Pieniä reittimuutoksia niihin on kuitenkin viime vuosina voinut tulla rakentamisen myötä. Nautitaan kesästä, elokuussa palataan töiden ääreen!
Nautitaan nyt kesästä, elokuussa Lähitiedossakin palataan töiden ääreen!
Edellinen artikkeliMahtavia retkikohteita koko perheelle ihan lähellä
Seuraava artikkeliMiten puhua lapsille kuolemasta?