Avatut kadunpinnat aiheuttavat harmia

Karkea sora katkoo jalkakäytäviä ja pyöräteitä aiheuttaen kulkijoille harmia ja jopa joskus vaaratilanteita. Kuva Antti Ihalainen
Lukijalta tuli toimitukseen viesti, jossa ihmetyksen aiheena oli Enersense Oy:n Elisalle kaivamat valokuitukaapelityöt Puistolassa ja Heikinlaaksossa. Viestin lähettäjää ihmetyttää, miksi kaivettuja kohtia ei ole peittämisen jälkeen asvaltoitu, vaan jätetty sepelipintaiseksi. Etenkin rullaluistelijat ovat vaarassa kaatua niissä, mutta muillekin liikkujille on harmia noista sepelikatkoista ja niistä asvalttipinnalle leviävistä irtokivistä. Miksi niitä ei ole asvaltoitu saman tien – ja kun ei vielä ole, niin milloin se tapahtuu?
Kysyimme asiaa Enersenseltä, josta kerrottiin heidän rakentavan alueella valokuituverkkoa mikroputkitekniikalla. Siinä maahan asennetaan mikrokanavaputkisto, johon kuidut puhalletaan.
-Asfaltoinnit tehdään heti sen jälkeen, kun kuidut on puhallettu onnistuneesti tilaajille. Mikäli asfaltoinnit tehdään ennen puhallusta, voidaan ne joutua kaivamaan uudestaan auki, jos puhalluksissa tulee ongelmia, toteaa Miika Erola Enersenseltä.
Heikinlaakson alueella tehdään samanaikaisesti myös toisen operaattorin valokuituverkkoa mikä osaltaan laajentaa ja pidentää maanrakennustöiden kestoa. -Juuri nyt maanrakennustyöt Heikinlaakson alueella ovat laajat, mutta töiden samanaikaisuudella vältetään peräkkäisten rakentamisprojektien aiheuttamaa jatkuvaa katujen avaamista ja siitä aiheutuvaa haittaa alueen asukkaille. Koska alueella on menossa kahden eri toimijan verkonrakennustöitä, emme valitettavasti pysty antamaan tarkkaa aikataulua asfaltoinneille, koska ne tehdään kun alue on kokonaisuudessaan valmis asfaltoitavaksi, toteaa Erola.
Teija Loponen
Edellinen artikkeliKanat ilahduttavat taas Linnunradassa
Seuraava artikkeliNuorten miesten lelusta kaikkien kulkupeliksi