Fallkullassa suhisee kaislikossa ja Mustasaaressa seikkailee Jellona

Fallkullan kotieläintila tarjoaa mahtavat puitteet lasten ja nuorten kesäteatteriesitykselle. Kuva Teija Loponen
Fallkullan kotieläintilalla saadaan nauttia jo kahdeksatta kesää Pukinmäen taidekoulujen oppilaiden kesäteatterista. Tänä kesänä ohjelmistossa on herttainen Kaislikossa suhisee.
Esityksessä myyrä päättää jättää kevätsiivouksen sikseen ja suunnata ulos joelle seikkailemaan. Matkallaan hän saa uusia ystäviä, joutuu vaarallisiin tilanteisiin ja kokee yhteistyön voiman. – Fallkullan kotieläintila on ihanteellinen kesäteatteripaikka, jossa samalla käynnillä voi tutustua maatilan eläimiin ja kesäiseen luontoon. Kesäteatteri on ollut joka kesä kovassa suosiossa, kertoo kesäteatterin alkuvuosina tuottajana toiminut Elisa Gylling. Puvustaja Johanna Saloselle kesäteatteriprosessi on herättänyt ajatuksia erilaisuuden hyödystä yhteistyön rikastuttajana. Kesäteatteriproduktio kerää yhteen teatterin ammattilaisia, teatterioppilaita, huoltajia, kesätyöntekijöitä ja monia taustatekijöitä. Ohjaajaksi palaa tuttu Pekka Mattila.
– Navettarakennus, pihapiiri ja eläimet aitauksissaan muistuttavat työn tekemisen tärkeydestä ja luonto ympärillä rauhoittaa mieltä. Koko paikka on luovuuden lähde, jossa aika tuntuu katoavan ja voi vain nauttia kiireettömästi kesätuulesta ja kaislikon suhinasta, tunnelmoi Pukinmäen taidekoulujen rehtori Kaija-Leena Alatalo.
Fallkullassa Kaislikossa suhisee -näytelmän ensi-ilta koittaa 1.7. kello 13, näytöksiä on tarjolla heinäkuun puoliväliin. Koko perheelle suunnatun esityksen kesto on noin 40 min, liput 8 e. Osoite on Malminkaari 24.
Mustasaaressa Pukinmäen taidekoulujen teatterista on saatu nauttia jo kymmenkunta vuotta. Tällä kertaa Pukinmäen taidekoulujen sirkus- ja teatterioppilaiden produktioryhmä esittää Kaija-Leena Alatalon käsikirjoittaman musiikkipitoisen näytelmän Jellona Hui!, jossa kissahahmot etsivät leijonaa.
– Jellona Hui! on mukaansatempaava seikkailumatka koko perheelle. Kissat johdattavat katsojat mukanansa tutkimaan, mikä elämässä on tärkeää. Matkalla kissat kohtaavat sirkuksen ja monien käänteiden kautta vastaus kysymykseen löytyy, kertoo ohjaaja Anne-Mari Jokinen. Ajattomat teemat oman yksilöllisen voiman ja yhteisöllisyyden voiman yhdistämisestä kiusaamista vastaan näyttäytyvät nyt tuoreesti taitavien nuorten esittämänä. Mustasaaren ensi-ilta koittaa jo ensi keskiviikkona ke 28.6. klo 18.30 ja sen jälkeen esitykset jatkuvat heinäkuun alkupuolen päivänäytöksinä. Koko perheelle sopivan esityksen kesto on noin 40 min, liput maksavat 8 euroa ja Mustasaareen pääsee lautalla Taivallahdesta.
Teija Loponen
Edellinen artikkeliAsukastalojen toiminnan koetaan taas vaarantuvan
Seuraava artikkeliPihlajamäen lionsit lahjoittivat äitiyspakkauksia ukrainalaisille