Puma-Volley lentopallon miesten 1-sarjaan

PuMa-Volley nousee miesten ykkössarjaan ja pelaa kotipelinsä Tapulissa. Kuva: Paul Laurell
Lentopalloliiton kilpailuryhmä on hyväksynyt Puma-Volleyn hakemuksen osallistua miesten 1-sarjaan kaudella 2023-2024.
Edellisen kerran helsinkiläinen joukkue pelasi yhtä korkealla tasolla miesten lentopalloa kaudella 2011-2012, silloin Laajasalon Voima edusti pääkaupunkia 1-sarjassa. Taustalla on määrätietoista työtä poikien junioripolun rakentamisessa. Pumalla on harjoitusryhmiä lentisliikkarista A-poikiin ja -tyttöihin sekä joukkueita pääkaupunkiseudun aikuisten paikallissarjoissa niin naisten kuin miesten puolella.
Naisissa Puma on vakiinnuttanut paikkansa sekä 2- että 1-sarjassa. Poikien 1-sarjaa on pohjustettu kahdella kaudella 2-sarjassa. 2021-2022 joukkue haki kokemusta ja selvitti tiensä pudotuspelien 1. kierrokselle. Kaudella 2022-2023 vastuuvalmentajaksi saatiin yli 600 liigaottelun kokemuksella operoiva lajilegenda Ismo ”Iska” Tuominen, jonka johdolla PumaM1 eteni A-poikien SM-sarjassa neljänneksi ja miesten 2-sarjassa kuudenneksi.
-A-pojissa pysyimme kaudella pitkään A-poolissa ja ilman paria kriittistä poissaoloa uskon, että meillä olisi ollut realistiset mahdollisuudet tapella mitaleista. 2-sarjassa ainoat joukkueet, joita emme voittaneet, olivat finalistit Aitolahden Riento ja Keimolan Kaiku, joissa molemmissa oli erittäin kovaa kokemusta. Mielestäni joukkueemme kasvoi hienosti kauden aikana ja loppukaudesta pelattiin jo todella yhtenäistä joukkuepeliä, Iska Tuominen kokoaa kauden kokemuksia. Vaikka sarjapaikka saatiin anomalla eli ei suoranaisella tuloksellisella mandaatilla, on Puma-Volley M1 Tuomisen mielestä antanut kentällä vahvat näytöt siitä, että on sarjapaikkansa ansainnut.
-Joukkue on tarkoitus rakentaa tämän kauden A-poikien ryhmän ympärille ja viedä heidän peliään eteenpäin. Tarvitsemme siihen muutaman vahvistuksen, joilla on kokemusta 1-sarjasta tai jopa liigasta. Näitä täydennyksiä kartoitamme nyt kesän aikana, Tuominen suunnittelee.
Oman valmennusfilosofiansa hän kertoo perustuvan vahvaan torjunta-puolustukseen sekä vastustajan pelin rikkomiseen kovalla syötöllä.
-Nykylentopallossa kova aloitussyöttö on se, mihin lentopallo ensinnä perustuu. Sillä saadaan vastaanottoa irti ja helpotetaan omaa peliä. Tämän joukkueen kanssa on aloitussyöttöön tarkoitus keskittyä kesän aikana paljonkin. Se on aina se puoli pistettä, kun lähdetään syöttämään kovaa, Iska Tuominen tiivistää.
Iska Tuominen kertoo jonkin verran tunteneensa Puma-Volleyta jo ennestään ja yhden kauden kokemuksella hyvä fiilis on vain vahvistunut. -Kun minua tähän hommaan pyydettiin, tuli heti sellainen olo, että tämä on energinen seura ja taitaa olla Suomen suurin junioriseura. Parhaimmillaan on neljä kenttää käytössä ja mekkala sen mukainen, mikä on vain hyvä asia. On innostusta ja kesätreenejä. Seuran tavoite naisten puolella on tuottaa liigapelaaja joka vuosi ja se on hyvä tavoite myös miesten puolella nyt, kun tämän 1-sarjapaikan saimme.
Tulevan kauden kotipelinsä Puma-Volley M1 pelaa Tapulin liikuntakeskuksen Lehto-Areenalla.
TL