Tänään vietetään Helsinki-päivää

Tenavia ilahduttaa tänään Ala-Malmin puistossa Kikattava Kakkiainen ja MC Citykani laulattaen ja leikittäen.
Helsinki-päivää Koillisessa: Tarjolla muun muassa Kikattava kakkiainen, Paleface, väriestejuoksua ja Satakielikierros.
Helsinkiä juhlistetaan maanantaina 12.6. sen täyttäessä 473 vuotta. Koko kaupungin alueella toteutetaan lähes 170 maksutonta tapahtumaa konserteista katuteatteriin ja yhteisruokailuista yökorikseen.
Jakomäen nuorisotalo järjestää kesäriehan nuorisotalon edessä. Tapahtumassa on erilaisia leikillisiä ja liikunnallisia aktiviteettejä, kuten polkuautoilua ja temppurataa klo 10-14. Tapahtuman kohokohta on väriestejuoksurata lapsille ja nuorille klo 11–13. Väriesterataan osallistuville suositellaan vaaleita ratavaatteita sekä hyviä juoksukenkiä.
Tapanilan Urheilukeskuksella vietetään pihajuhlia. Ohjelmassa on musiikkia, pyörädiscoa, tanssinopetusta, sirkuskoulua, hevosajelua, hohtokeilausta ja ruokarekan tarjoamia maukkaita herkkuja. Pihajuhlia vietetään maanantaina kello 11-15.
Savelanpuistossa herkutellaan Helsingin kunniaksi kello 14-19. Siellä on grillit kuumana ja Pifa ry myy erilaisia annoksia ja järjestää myös erilaisia hauskoja aktiviteetteja.
Malmitalo kutsuu juhlistamaan Helsinki-päivää 12.6. Ala-Malmin puistoon, jossa on luvassa monipuolinen kattaus inspiroivaa ohjelmaa kaikenikäisille. Oman jälkensä voi jättää puistoon maalitussityöpajassa, tehdä itselleen pinssin ja bailata DJ Kakkiaisen diskossa. Illan huipentaa klo 18 pitkän linjan muusikko Paleface, joka esittää keikallaan uuden Malmin ääni -biisinsä räppäri Graciaksen kanssa. Kello 15–18 on Maalitussityöpajassa graffititekniikoiden testausta ammattilaisten johdolla. Työpaja soveltuu kaikenikäisille, pienet lapset voivat osallistua oman aikuisen kanssa.
Kello 16 Kikattava Kakkiainen viihdyttää lapsia Kikattavan Kakkiaisen discossa, jossa DJ Kakkiainen soittaa musiikkiansa ja MC Citykani tanssittaa, leikittää ja liikuttaa. Konsertin kesto on 40 min, ja sen jälkeen voi tavata Kakkiaisen ja Citykanin lavan edustalla. Malmitalon edustalla konsertoi kello 19-19.45 Ilo Ensemble.
Puistola-Seura ry järjestää perinteisen Satakielikierroksen Malmin lentokentän ympäri Helsinki-päivänä, lähtö on tasan klo 22.00 Malminkaaren parkkipaikalta koirapuistoa vastapäätä. Lintuoppaan vetämällä yölaulajalinturetkellä kuunnellaan yölaulajia, tunnistetaan lintulajit ja verrataan määriä edellisiin vuosiin. Tuulipussikukkulalle pysähdytään tarjoilun ja musiikkiesityksen merkeissä. Retki päättyy puolilta öin. Sään mukainen vaatetus, vesipullo ja hyttyssuoja suositeltavia.
Teija Loponen