Se on kesä!

Kesä on virallisesti alkanut. Jos ei niinkään säiden puolesta, niin koulujen loppuminen on sen merkki. Kesä tietää monenlaista mukavaa puuhailua. Kunhan taas lämpenee, niin Tapaninvainion ja Pukinmäen uimarannoille rientää väkeä. Suutarilassa tarkenee viileämmälläkin säällä pelata frisbeegolfia ja ulkokuntoilupaikat sopivat nekin mainiosti viileämpien päivien ohjelmaan. Viljelyspalstoilla on jo pitkään ropsuteltu ahkerasti ja sama jatkuu, samoin matonpesulaiturilla riittää pesijöitä. Grillausintoisille löytyy Vantaanjoen rannalta jo yksi grillipaikka, lisääkin on tulossa.
Entisaikoihin onkiminen oli yksi monien lasten suosikkipuuhista kesällä. Sitäkin pääsee harrastamaan Vantaanjoella, jonka varrelta löytyy useampikin nimenomaan onkimiseen tarkoitettu laituri. Lapsille maksutonta hauskaa tekemistä on tarjolla monissa kirjastoissa ja Ala-Malmin puiston tapahtumakesässä. Leikkipuistot tarjoavat etenkin pienemmille koululaisille mukavan puuhailupaikan ja niistä kaikki alle 16-vuotiaat saavat lounasta, kunhan on omat astiat mukana. Kaikkeen tekemiseen ei siis onneksi tarvita rahaa eikä ennakkoilmoittautumista.
Suurta juhlaa vietetään ensi maanantaina, jolloin on Helsingin kaupungin syntymäpäivä. Tarjolla on monenlaista ohjelmaa ympäri Helsinkiä ja myös varsin mukavasti täällä Koillis-Helsingin eri kaupunginosissa. Useimmat kotikulmien tapahtumista on suunnattu lapsille ja lapsiperheille, mutta aikuisempaan makuun on muun muassa jo vuosikymmenten ajan toteutettu perinteinen Satakielikierros Malmin lentokentän ympäri. Sen järjestää tuttuun tapaan Puistola-Seura.
Älylaitteet kannattaa jättää kesällä ja etenkin lomatauolla rauhaan ja nauttia sen sijaan ulkoilusta, liikkumisesta sekä ystävien kanssa oleilusta. Kirjastoissa voi pelata yhdessä lautapelejä ja lainatakin vaikkapa krokettia, renkaanheittopeliä tai frisbeekiekkoa yhteiseksi ulkopuuhasteluksi. Kirjastoista löytyy myös monenlaisia työkaluja ja tarvikkeita lainaan ja sinne voi esittää toiveita välineistä, joita haluaisi lainata satunnaisesti. Maksuttomia palveluita kannattaa hyödyntää.
12.6. juhlitaan Helsingin syntymäpäivää!