Alppikylän ja Suutarilan kuntoportaat käytössä

Alppikylänhuipun kuntoportailla voi levähtää välitasanteella sekä huipulla. Kuva Teija Loponen
-On näitä odotettukin!
-Vihdoin ovat auki!
Käyttäjien kommentit kertoivat, että sekä Alppikylänhuipun, että Suutarilan Vaskipellonpuiston kuntoportaat tulevat olemaan kovassa käytössä.
Viime maanantain auringossa Alppikylänhuipun portailla oli useita käyttäjiä. Useimmat nousivat rappuset useampaan kertaan ylös, niillä pituutta on 120 askelmaa, 14,5 metriä.
-Näitä on odotettu tammikuusta asti, mutta nyt vasta päästiin näitä kulkemaan, vaikka ovatkin jo muutaman viikon käytettävissä olleet, kertovat Petri ja Minna. Kuntoportaita he ovat käyneet nousemassa niin Paloheinässä kuin Malminkartanossakin, molemmissa pituutta on huomattavasti Alppikylää enemmän.
-Mutta nämä ovat ihan naapurissa, joten käyttö on helppoa, pari toteaa.
Noora Jokinen käy neljästä viiteen kertaan viikossa liikkumassa ja mielellään myös kuntoportaita ravaamassa.
-Heti vappuna tuli ensimmäisen kerran, kun käyttö sallittiin. Kovasti jo näiden avausta odotin, kun varsin lähellä asun. Jokinen toteaa, että kuntoportaat tarjoavat varsin monipuolista liikuntaa, niitä kun voi käyttää useammalla tavalla hyväkseen.
Ihan valmista ei Alppikylänhuipun portaiden osalta ole. Portaat ovat kyllä valmiit, samoin niiden kaide ja runkolukittava pyöräteline, mutta valaisinpylväät makaavat vielä maassa ja portaiden yläpäässä on aita ja sen takana työkone. Ne eivät kävijöitä haittaa, pääasia, että portaita pääsee jo kulkemaan.
Vappuna saatiin käyttöön myös Suutarilan kuntoportaat Vaskipellonpuistossa. Niissä nousua on 13,5 metriä, portaita on 85. Näissä portaissa ei ole välitasannetta. Kuntoportaat löytyvät Lyhtytien päästä, kahden ulkoilupolun välistä Vaskipellonpuistossa.
Ensimmäinen sijoituspaikkaehdotus sai lähistön naapureilta kielteistä palautetta, Vaskipellontien pelättiin ruuhkautuvan autolla kuntoilemaan tulevien ajoneuvoista.
Molempien kuntoportaiden piti valmistua tammikuussa, mutta ne otettiin käyttöön vappuna ja viimeistelytöitä tehdään vielä. Vuonna 2021 valmistuivat Koillisen ensimmäiset ja samalla pisimmät kuntoportaat Savelanpuistoon. Niillä on pituutta 100 metriä ja nousua 25 metriä.
Teija Loponen
Suutarilassa on suorat portaat ilman välitasannetta, huipulta näkee kauas. Eri-ikäisiä kävijöitä riittää täälläkin. Kuva Teija Loponen
Kuntoportaissa on rappusia numeroitu, jotta tietää paljonko on matkaa jäljellä. Kuva Teija Loponen
Edellinen artikkeliUkrainalaisille seuraa ja kielitaitoa
Seuraava artikkeliMalmin raitilta ja radan varresta