Juhlien aikaa

Malmin torin suihkulähde suihkuaa jälleen! Siinä on aihetta juhlaan. Tuota suihkulähteen vettä on monessa aloitteessa toivottu vuosien varrella. Nyt se on vihdoin totta. Vuodesta 2016 lähtien vedestä tyhjänä ollut allas on kunnostettu ja nyt vesi jälleen virtaa siinä viime elokuussa aloitetun remontin jälkeen. Torialuetta on tarkoitus kunnostaa jatkossa enemmänkin, jotta siitä tulisi viihtyisä ja vehreä oleskelupaikka alueen asukkaille.
Tammikuusta lähtien moni odotti kuumeisesti Alppikylän ja Suutarilan kuntoportaiden valmistumista, ne kun vähän viivästyivät. Niinpä moni nyt kokee juhlan koittaneen, kun omilla kotikulmilla pääsee rappusia ravaamaan ja kuntoaan kohottamaan. Tukevilla ja hienoilla kuntoportailla kulkijoita onkin molemmissa paikoissa riittänyt, osa kävelee, osa harppoo ja osa juoksee ne ylös. Mikä parasta, tuo liikuntamuoto sopii kaiken ikäisille.
Toukokuu on ollut muutenkin odotuksen aikaa. Ensin odoteltiin kevättä, lämpöä ja luonnon kukkaan puhkeamista. Sen jälkeen abit saivat jännittää ylioppilaskokeiden tuloksia ja tietoa jatko-opintoihin pääsystä. Erilaisten tapahtumien järjestäjät odottavat edelleen lähes pelon sekaisin tuntein, miten säät kehittyvät. Jos aurinko hellii, tarkoittaa se kaupunginosajuhlille ja muille yleisötapahtumille hyvää yleisömenestystä. Lähestyvä kesäkuu tietää myös kesäteatteriesitysten alkamista, niitä on luvassa myös Koillisessa Teatteri Tuikkeen ja Pukinmäen Taidekoulujen toimesta.
Monissa perheissä valmistaudutaan jo reilun viikon päästä koittaviin ylioppilasjuhliin. Kesäkuun ensimmäisenä lauantaina koittaa kouluvuoden päätös myös kaikille peruskoululaisille. Osalle se on tavallista jännittävämpää, koska koulun päättäville se tietää uuteen opinahjoon siirtymistä. Yhtä jännät tunnelmat voivat olla esikoululaisilla, jotka ensi syksynä siirtyvätkin koululaisiksi. He ovat kuitenkin jo päässeet tutustumaan tuleviin kouluihinsa, näkemään tulevat luokkakaverit ja ehkäpä jo opettajankin. Muutokset ja uudet asiat ovat osa elämää.
Onnea viikon päästä koulunsa päättäville, uusille ylioppilaille ja ammattiin valmistuville!
Edellinen artikkeliPihlajiston ala-asteen remontti vihdoin käynnistymässä
Seuraava artikkeliJalkapalloa