Neste K-Malmin Kai Malmgren MSY:n Vuoden yrittäjä

Pitkän linjan yrittäjä Kai Malmgren palkittiin Malminseudun Yritysyhdistys ry:n vuoden 2023 yrittäjänä. Tunnustus tuli pitkästä ja monipuolisesta yrittäjäurasta.
Koripalloa aikoinaan pelannut ja sen myötä Malmin kauppaoppilaitoksen urheilulinjalta valmistunut Kai Malmgren toimi alkuun ravintola-alalla Pizza Hut -ketjussa ravintolapäällikönä ja aluepäällikkönä, Nesteellä piiripäällikkönä ja sitten Keskolla eri tehtävissä vetäen muun muassa Nesteen K-ketjua sen jälkeen, kun Neste ja Kesko ryhtyivät yhteistyöhön ja Nestemarkettien sisäkauppa siirtyi Keskon vastuulle. -Kesko oli hyvä työnantaja, siellä sai kouluttautua eteenpäin. Mielessä oli kuitenkin jo lapsesta asti pyörinyt se, että tekisi jotain itselleen, että yritystä voisi pyörittää itsenäisestikin ja lisäksi yrittäjän vapaus kiehtoi. -Aiemmin siihen ei vain oikein ollult mahdollisuutta, mutta tuo Nesteen ja Keskon yhteistoiminta toi siihen mahdollisuuden. Vuonna 2008 marraskuussa aloitin Neste K-Malmin yrittäjänä, eli 15 vuotta yrittäjänä on jo takana, kertoo Malmgren. -Keskolla kauppiasta mielestäni arvostetaan ja tuetaan niin kuin pitääkin. Malmin Nesteen lisäksi Kai Malmgren pyörittää autopesua Metsälässä ja Oulunkylässä, Oulunkylässä on myös autokorjaamo ja kolmantena yritysmuotona on autonvuokraus, BestRent.
-Valtavasti on liikennebusiness muuttunut näiden 24 vuoden aikana, jolloin olen siinä ollut mukana. Kauppojen aukioloaikojen vapautus vuosia sitten pudotti viikonloppujen elintarvikemyyntiä hurjasti, ennen lauantai ja sunnuntai olivat parhaat myyntipäivät, nyt ne ovat heikoimmat. Elintarvikemyyntiä meillä on edelleen, sillä etenkin pienperheet hakevat täältä mielellään tuotteita, meillä tuotekoot ovat heille sopivia, selventää Malmgren. -Pari vuotta sitten korona vei työmatkalaiset ja polttonesteiden korotus vähensi sekin autoilua, mutta sitkeästi yritetään edelleen, Malmgren toteaa. Polttonesteet omistaa Neste, eli kauppias vain rahastaa ne. Kahvila on se tärkein tulolähde ja siksi sen antimet pidetäänkin monipuolisina ja herkullisina. -Koko ajan on keksittävä jotain uutta houkutusta kahvilaan.. Nyt lounaskeitot myyvät kivasti. -Autopesupaikkoja minulla on kolme, mutta silläkin puolella on kilpailu kiristynyt kovasti. Kuukausipesu on kuitenkin hyvin suosittu edelleen. Saamaansa tunnustusta hän arvostaa kovasti ja kertoo sen olleen iloinen yllätys. Teija Loponen