Malmin kentällä jyrähtää

Kartasta näkee reitin, jota moottoripyöräparaati puolen päivän jälkeen ajelee.
Malmin lentokentältä ja sen lähistöllä kuuluu lauantaina 13.5. moottoripyörien jyrinää. Kentällä järjestetään kello 11.30-18 välillä Hymyilevän Motoristin Kevätpäivä, johon odotetaan jopa tuhansia moottoripyöriä. Autolla ei kentälle lauantaina pääse.
Päivän aikana lentokentällä on tarjolla asiaa ja viihdettä, Paikalla piipahtaa myös Helsingin kaupungin apulaispormestari Daniel Sazonov. Iltapäivällä ajetaan Länsi-Helsingin kautta perinteinen suuri MP-paraati.
Päivä alkaa kokoontumisella Malmin lentokentälle kello 10-12 ja paraatikierros ajetaan kello 13-15 välisenä aikana. Moottoripyöräparaati kiertää reittiä Tattariharjuntie – Tulivuorentie – Vilppulantie – Kirkonkyläntie – Tapaninvainiontie – Pukinmäenkaari – Käskynhaltijantie – Pakilantie – Kuusmiehentie – Yhdyskunnantie – Vanha Tuusulantie – Tapaninkyläntie – Malminkaari. MP-paraati on jaettu moottoripyöräpoliisin vetämiin aaltoihin, joiden välissä on noin 10 minuutin tauot. Yhdessä aallossa on keskimäärin 500 pyörää ja ohiajo voi aiheuttaa hetkellistä haittaa liikenteelle.
Tapahtuma on maksuton, savuton, ja alkoholiton.
Teija Loponen
Edellinen artikkeliVäriä elämään Galleria Kaaressa
Seuraava artikkeliTapulikaupungissa syntyi kirja seikkailusta Pihlajamäessä