Teatteri Tuike kutsuttiin Turkkiin

Teatteri Tuikkeen lastenteatterista on saatu nauttia myös kesäteatterin muodossa. Kuva Teija Loponen
Tapanilan Teatteri Tuike on saanut osakseen harvinaisen kunnian, sillä sen taaperoesitys Sukellus sai kutsun Turkkiin, Ankaraan Little ladies, little gentlemen -festivaalille ensimmäisenä suomalaisena esityksenä. Koillisessa toimiva ammattiteatteri Teatteri Tuike kutsuttiin kaksille festivaaleille keväällä 2023. Little ladies, little gentlemen -festivaalilla ei ole koskaan aiemmin vieraillut yhtään suomalaista teatteriesitystä. Tuikkeen Nina Rinkisen luoma taaperoteatteriesitys saa kunnian olla ensimmäinen.
Rinkinen on nnoissaan, että esitys on huomattu, sillä taaperoteatteria on tarjolla varsin vähän ja sen suosio ja tarve todettiin syksyllä 2022, kun Sukellusta esitettiin täysille katsomoille kymmenen kertaa. Ankarasta Sukellus jatkaa Kuusankoskelle Kuulas-festivaalille, joka on Työväen Näyttämöliiton järjestämä lastenteatterikatselmus. Sinne Tuike osallistuu jo kolmatta kertaa.
TL
Edellinen artikkeliNakin synty
Seuraava artikkeliKatutyöt vaikuttavat liikenteeseen