Katutyöt vaikuttavat liikenteeseen

Pukinmäenkaaren ja Karhusuontien laaja risteysalue on yksi katurakentamisen kohteista. Kuva Teija Loponen
Kesän lähestyminen tietää katutöiden käynnistymistä. Mittavimmat katuremontit osuvat Koillisen laidoille, kuten Viikkiin, jonne Itäväylältä johtavat kaksi ramppisiltaa peruskorjataan huhtikuusta alkaen.
Pienemmän mittakaavan töitä, joilla kuitenkin on vaikutusta liikenteen sujuvuuteen, on tiedossa Koillis-Helsingissä lähes joka kaupunginosassa. Pukinmäenkaarella tehdään liittymäjärjestelyjen muutoksia Karhusuontien ja Katajamäentien välillä. Samalla saneerataan vesijohtoverkostoa. Työt alkavat huhtikuussa ja kestävät jouluun. Tapaninvainiontiellä tehdään liittymäjärjestelejyjen parantelua Karhusuontien risteyksessä ja helpotetaan kadun ylitystä suojateiden kautta. Pukinmäessä Asteritie rakennetaan asemakaavan ja uuden liikennesuunnitelman mukaiseksi ja sen jalkakäytävää jatketaan ja levennetään. Arvioitu rakentamisaikataulu on touko-heinäkuu.
Suutarilassa Vaskipellonpuiston kuntoportaiden yhteydessä rakennetaan uusia ulkoilureittejä ja kunnostetaan vanhoja sekä rakennetaan sinne pyöräparkit. Tapulikaupungissa on käynnissä Maatullinkujan peruskorjaus, valmista pitäisi tulla vuoden loppuun mennessä. Jäkälätien nurkilla tehdään katujen uudisrakentamista ja Malmin lentokentälle rakennetaan pohjoinen ajoyhteys ja siirretään maakaasuputkea. Tattariharjuntielle rakennetaan yksisuuntaiset pyörätiet ja järjestellään ajokaistoja uudelleen. Arvioitu rakentamisaika on lokakuusta eteenpäin.
Tapanilassa Fallkullan Kiilan uudiskadut rakentuvat parhaillaan ja Pohjoisbaanan rakentaminen välille Jäkäläpolku Suurmetsäntie ajoittuu valmistumaan vuonna 2025. Takalantien rakennustöiden arvioidaan valmistuvan tämän vuoden loppuun mennessä. Jakomäkeen rakennetaan uusi katuyhteys Huokotieltä, Orkotie nimeltään. Sen arvioitu valmistusmisvuosi on 2025.
Viikissä Katariina Saksilaisen katua jatketaan asuinalueen reunalta lähes Matinkaari –sillalle asti. Pysäköinti- ja liikennejärjestelyt keskitetään ja polkupyörä- ja kävelyreitin jatkuminen sujuvasti läpi vanhan puhdistamon ojan varren virkistysalueelle turvataan. Rakentamisaika on viime vuoden puolelta kuluvan vuoden loppuun. Viikinmäessä jatkorakentamista odottaa Ristiretkeläisenkatu. Teija Loponen
Kuvis Pukinmäenkaaren ja Karhusuontien laaja risteysalue on yksi katurakentamisen kohteista.
Kuva Teija Loponen