Senioriliike esittäytyi Pukinmäessä

Kokoustunnelmissa (oik.) alustaja Reijo Vuorento ja Pukinmäki-seuran puheenjohtaja Seppo Hölttä. Kuva Tero Tuomisto
Kevät on yhdistysväelle sääntömääräisten kokousten ja yleisötilaisuuksien aikaa. Pukinmäki-seuran kevätkokouksessa Madetojan palvelutalolla hyväksyttiin maaliskuun lopulla joutuisasti viime vuoden kertomukset ja tilit. Kaavakysymyksiäkin pohdittiin, mutta enemmän aikaa käytettiin vilkkaaseen keskusteluun eläkeikäisten ajankohtaisista asioista ja toiveista.
Alustajana oli Suomen Senioriliikkeen uusi puheenjohtaja, maisteri Reijo Vuorento; monille tuttu Pukinmäestä ja Tapaninvainiolta. Senioriliike on perustettu vuonna 2008. Alkusysäyksen antoi professori Sirkka-Liisa Kivelä, joka tunnetaan maanlaajuisesti edelleen hyvän vanhustenhoidon aktiivisena ajajana. Reijo Vuorento painotti liikkeen toimivan kaikkien eläkeläisten etujen ajajana suhteessa valtiovaltaan. Eläkeläisten määrä on kasvamassa voimakkaasti. He eivät voi ajaa tavoitteitaan lakolla, kuten palkansaa-jat. Kyse ei ole yhtenäisestä ryhmästä, vaan erilaisia tilanteita ja tarpeita on paljon. Kunto ja terveydentila vaihtelevat. Lääkkeet, hoidot ja palvelut lohkaisevat monien eläkkeestä huomattavan paljon.
Vuorento korosti myös muun muassa omaishoitajien työtaakan keventämisen välttämättömyyttä. Senioriliike lähetti eduskuntavaalien alla kaikille puolueille selkeät kysymykset niiden näkemyksistä vanhustenhoidon tilaan ja kehittämistarpeisiin. Nähtäväksi jää miten tuleva hallitus suhtautuu liikkeen tarjoamiin parannusehdotuksiin, totesi puheenjohtaja Reijo Vuorento.
TT

Edellinen artikkeliJakomäen kentälle puurouhepinnoitus
Seuraava artikkeliNakin synty