Nakin synty

"Nakki" linja-autoasemalla. Kuva Finna/Helsingin kaupunginmuseo
Lehdessä oli väärää tietoa, että Metsälän linjaa aletiin kutsua nakiksi Bussing-NAG bussin mukaan. Me pojat Pukinmäessä keksimme nakki nimen, kun eräs bussi oli maalattu kermanväriseksi ja siinä oli punainen kylkiraita ja sitten leveämpi vaaleanruskea kuten nakki ja sitten taas punainen. Punaiset olivat kapeampia kuten ketsuppi. Nakki tuli siis tästä raidoitetusta bussista, koska millään linjalla ei olut numeroa joka ajoi Linja-auto asemalle. Linja-autot olivat turistibusseja. Kun taas Rautatientorin busseissa oli Rautatientori 8 Oulunkylä Pukinmäki teksti. Oli helppo sanoa, että mennään nakilla, jonka koko kylä (Pukinmäki) oppi sanomaan. Loppu tuli, kun auto romutettiin ja linjatunnus 69 otettiin käyttöön.
Matti

Edellinen artikkeliSenioriliike esittäytyi Pukinmäessä
Seuraava artikkeliTeatteri Tuike kutsuttiin Turkkiin