Linturetket käynnistyvät

Kuvis Lintujen kevätmuuttoa seurataan pääsiäismaanantaina retkellä Viikissä. Kuva Teija Loponen
Pääkaupunkiseudun kuntien järjestämät opastetut retket alkavat muuttolintujen ihailulla huhtikuussa ja päättyvät marraskuussa kaamosretkeen. Retkiä tehdään niin Helsingin, kuin naapurikaupunkien luontokohteisiin ja ne ovat kaikille avoimia kuntarajojen yli.
Tulossa on niin perheretkiä evästaukoineen, kuin vaelluksia kansallispuistoissa ja kaupunkiluontoretkiä. Osalla retkiä pääsee myös tutustumaan myös öiseen luontoon, kuten lepakoiden elämään tai tähtitaivaaseen. Teemaretkillä tulevat tutuksi esimerkiksi käävät, kivet ja perhoset. Painetun luontoretkikalenterin voi hakea itselleen lähikirjastosta. Lisäksi se löytyy pdf-muodossa kaupungin verkkosivuilta.
Ensimmäiset retket tehdään ihan lähelle. Maanantaina 10.4. pääsee seurailemaan pääsiäisen muuttolintuja Viikissä klo 10–12. Lähtöpaikka on Panimoravintolan edusta eli entinen Gardenia, Koetilantie 1. Kiikarit kannattaa ottaa mukaan, jos sellaiset omistaa. Seuraava linturetki tehdään ihan naapuriin, Haltialan pelloille ja metsänreunoihin sunnuntana klo 12–14. Lähtöpaikkana on Niskalan tilan P-alue, Kuninkaantammentien ja Fallintien risteyksessä. Kiikareista ja luupista on iloa tällä retkellä.
Teija Loponen

Edellinen artikkeliPiispa Laajasalo ja Roosa Meriläinen rakkauden äärellä
Seuraava artikkeliLeppoisaa ja aurinkoista pääsiäisen aikaa