Helsinki avasi kaksi uutta neuvolapistettä

Malmin raitilla on avattu toinen Helsingin kahdesta uudesta neuvolan keskitetystä toimipisteestä. Keskitetyt toimipisteet avattiin, koska äitiys- ja lastenneuvoloiden terveydenhoitajien vastaanottoaikoja joudutaan joskus äkillisesti perumaan esimerkiksi henkilöstön sairastumisen vuoksi. Näitä tilanteita varten on nyt uudet toimipisteet, jotta varattuja aikoja ei tarvitse perua, vaan ne siirretään mahdollisuuksien mukaan jopa samalle tai seuraavalle päivälle.
Ensisijaisesti siirretty vastaanottoaika toteutetaan omassa tai lähialueen neuvolassa kuten tähänkin asti ja tämä koskee erityisesti pieniä vauvoja ja raskaana olevia äitejä, mutta siirto voidaan ohjata myös kahteen keskitettyyn toimipisteeseen Malmille tai Ruoholahteen. Myös sovitut kotikäynnit pyritään tarvittaessa järjestämään.
Malmin ja Ruoholahden toimipisteet palvelevat neuvolan terveydenhoitajien asiakkaita koko kaupungin alueelta. Neuvolan henkilöstö ottaa tarvittaessa yhteyttä asiakkaaseen ensisijaisesti puhelimitse tai tekstiviestillä, jolloin tapaamisesta voidaan sopia tapauskohtaisesti.
Keskitetyn vastaanottokäynnin jälkeen neuvolakäynnit jatkuvat normaalisti omassa neuvolassa. TL
Edellinen artikkeliOrmuspellontien vuokralaiselle lisäaikaa
Seuraava artikkeliNäin vastaavat Koillisesta Eduskuntaan tähtäävät