Näin vastaavat Koillisesta Eduskuntaan tähtäävät

Olemme julkaisseet lehdessä ja kotisivullamme kysymykset, joihin vastaamalla Koillis-Helsingistä eduskuntaan tähtäävät voivat päästä esittelemään itsensä lehtemme sivuilla ja kotisivullamme. Tässä uusimmat vastaukset.
1. Nimi, ikä, puolue ja asuinkaupunginosa 2. Miksi asetuit ehdolle? Tavoitteesi? 3. Miten uskot voivasi vaikuttaa, jos tulet valituksi? 4. Voiko mielestäsi Eduskunnasta käsin ajaa myös oman asuinalueen asioita?
Teija Makkonen, 40, Perussuomalaiset, Tapulikaupunki

Teija Makkonen

Olen työskennellyt päivittäin politiikan parissa viimeiset neljä vuotta, ja tätä ennen puolustusvoimissa yli 10 vuotta. Maailmanpoliittinen tilanne edellyttää ulko-, turvallisuus- ja puolustuspolitiikan asiantuntijoita eduskuntaan. Olen koulutukseltani sotatieteiden maisteri. Haluan olla varmistamassa, että Suomen kansallista turvallisuutta koskevia päätöksiä tehdään oikeasuuntaisesti oikeassa ajassa.
Tuon eduskuntaan ulko-, turvallisuus- ja puolustuspoliittista osaamista. Lisäksi olen työskennellyt eduskunnassa viimeiset neljä vuotta kansanedustajan avustajana, sekä lähes kaksi vuotta kaupunginvaltuutettuna, joten politiikka ja asioihin vaikuttaminen on minulle tuttua.
Ehdottomasti. Etenkin maahanmuuttopolitiikka koskettaa Helsinkiä alueellisesti hyvin paljon. Maahanmuutolla on todettuja vaikutuksia mm. katuturvallisuuteen, huumekaupan kasvuun, sosiaalitukiriippuvuuteen, päiväkotien ja koulujen suomi toisena kielenä (S2)-oppilaiden määrään, oppimistuloksiin sekä nuoriso- ja katujengirikollisuuteen. Myös Koillis-Helsinki on saanut osansa tästä kehityksestä, ja suunnan on nyt muututtava. Ääni minulle on satsaus turvalliseen tulevaisuuteen!

Mari Rantanen, 46, Perussuomalaiset, Tapaninkylä

Mari Rantanen

Asetuin ehdolle toiselle kaudelle siksi, että olen nyt ensimmäisellä kaudella oppinut eduskunnan toiminnan ja vaikuttamisen käsiteltäviin asioihin. Oma ja puolueeni tavoite on ensisijaisesti huolehtia suomalaisten työstä, hyvinvoinnista ja turvallisuudesta sekä julkisesta taloudesta, siinä riittää tavoitetta ja tekemistä seuraavallekin kaudelle.
Riippuu toki siitä, millaisen mandaatin suomalaiset perussuomalaisille äänestävät. Jos meidät äänestetään voittoon, on hallitusvastuu varmemmin edessä. Tällöin teemme hartiavoimin töitä suomalaisten edun eteen ja edistämme ajamiamme asioita. Jos jäämme oppositioon, teemme yhtä huolellista, asioihin perehtyvää ja napakkaa oppositiopolitiikkaa kuin tämänkin kauden.
Voi ja ei voi. Oman asuinalueen asioihin pääsee parhaiten vaikuttamaan kuntapolitiikassa. Mutta eduskunnassa päätetään esimerkiksi maahanmuuttopolitiikasta, joka vaikuttaa asuinalueisiin ja niiden palveluihin. Lisäksi MAL-sopimukset (maankäytön, asumisen ja liikenteen sopimus) tehdään valtion ja suurimpien kaupunkien välille ja se vaikuttaa oman asuinalueen rakentamiseen ja liikenteeseen. Myös turvallisuuteen, terveydenhuoltoon ja opetukseen liittyviä asioita päätetään eduskunnassa.

Jari Jakonen, 61, Vapauden liitto, Pihlajamäki

Jari Jakonen

Asun Pihlajamäessä, joten koen koillishelsinkiläisten asiat läheiseksi. On aika ryhtyä tosissaan ajamaan lähialueiden ja lähellä olevien ihmisten arkisia asioita EU-asioiden sijaan.
Kuulin kaverilta, että prepaid-liittymällä ei pääse Kelaan. Kun olen kansanedustaja, niin emme mene Kelan luukulle vaan pääjohtajan pakeille kysymään mikä mättää. Diplomi-insinöörinä ymmärrän teknisen puolen. Kansanedustajana jätän Kelan rauhaan vasta kun asiat hoituvat prepaid-liittymälläkin. Myös vammaisten asiat ovat tulleet läheiseksi, koska olen ajanut invataksia yhdeksän vuotta.
Helsinkiä rakennetaan gryndereiden ehdoilla. Puistoja ja viheralueita hävitetään. Malmin lentokentän rakentaminen on kulttuuri- ja luontoskandaali. Se uhkaa myös Longinojan villilohipuroa. Kun lentokenttä hävitetään, poistuvat lähialueen korkeusrajoitukset. Grynderit pääsevät irti myös lentokentän läheisyydessä. Kuulin, että Sepänmäessä Väärämäentien asunnot ovat purku-uhan alla. Tilalle tulisi korkeita kerrostaloja.
Kansanedustajana tulen kääntämään kaikki kivet Malmin lentokentän pelastamiseksi. Taistelen Sepänmäen ja muiden lähialueideni puolesta. Grynderikytkentöjen korruptiotutkintaan on järjestettävä kunnon resurssit.

Edellinen artikkeliMiljan palvelutalo Malmilla 20 vuotta
Seuraava artikkeliValokuvaaja Pertti Mannelin ei lepää laakereillaan