Miljan palvelutalo Malmilla 20 vuotta

Miljan palvelutalon juhlissa oli musiikkia ja puheita ja muutakin ohjelmaa. Kuva Milja
Lukijalta Miljan palvelutalo Ala-Malmilla täytti perjantaina 3.3.2023, 20 vuotta, -asukkaat, henkilökunta ja kutsuvieraat oli kutsuttu viettämään yhteistä juhlaa Viljasaliin. Paljon on vettä virrannut 20 vuoden aikana viereisessä Longinojassa ja paljon on tapahtunut myös Miljan palvelutalossa, -juhlapäivien viettoa, yhteisiä retkiä, syntymä- ja nimipäiväjuhlia, mutta paljon myös koettu menetyksiä, onhan asukkaiden keski-ikä ollut koko palvelutalon toiminnan ajan lähellä 90 vuotta.
Miljassa on 26 aravavuokra-asuntoa ja 12 -paikkainen ympärivuorokautinen ryhmäkoti. Milja ry. on yleishyödyllinen voittoa tavoittelematon yhdistys, joka tarjoaa asukkaille turvallisen ja viihtyisän asumisen, hyvien palvelujen lisäksi. Asukkailla on käytössä oma kuntosali ja sauna, sekä lounasravintola, jossa päivän voi halutessaan aloittaa vaikka aamiaisella. Säännöllisin välein talossa vierailee parturi/kampaaja ja jalkahoitaja, ja henkilökunta pitää resurssien rajoissa asukkaille erilaisia tapahtumia, aina ulkoilusta sisäliikuntaan.
Miljassa ovat vuosien aikana vierailleet eri alojen taiteilijat, päiväkodin lapset, koululaiset ja vanhojen tanssin esittäjät, myös Malmin seurakunta on antanut oman panoksensa Miljan asukkaille. Vuosien varrella Miljassa ovat käyneet eri kuorot ja orkesterit harjoittelemassa ja niitä ovat voineet asukkaat käydä halutessaan seuraamassa.
Tervetulosanat juhlaan toi Milja ry:n puheenjohtaja Alpo Saarinen, valtiovallan tervehdyksen sosiaali- ja terveysministeri Tuula Haatainen, muisteluita vuosien varrelta kertoi Milja ry:n varapj. Tero Tuomisto, musiikista juhlissa vastasi Kaari-ensemble.
Asukkaiden puheenvuoron käyttivät Taisto Pääkkö ja Hilja Kettunen, sekä runon lausui Terttu Vipuveräjä. Viljasali oli ääriään myöten täynnä juhlakansaa, joten meitä omaisia ei näihin tiloihin olisi enempää mahtunut, mutta pääasia olikin asukkaiden viihtyminen ja yhdessäolo, tästä on hyvä lähteä seuraavalle vuosikymmenelle. Suuret kiitokset toiminnanjohtaja Opri Pulliselle ja koko Miljan henkilökunnalle, te teitte läheisillemme päivästä juhlapäivän.
Sakari Partinen
omainen
Edellinen artikkeliVielä pääsee luistelemaan
Seuraava artikkeliNäin vastaavat Koillisesta Eduskuntaan tähtäävät