Uimarantojen opasteet uusitaan

Ulkokuntosalilaitteet ja leikkipaikat houkuttelevat rannoille muulloinkin kuin uimakaudella. Kuva Tapaninvainion uimarannalta.
Helsingin uimarannoille on tulossa opasteuudistus, johon asukkaat saavat vaikuttaa. Helsingin kaupungilla on 12 valvottua ja 12 valvomatonta uimarantaa. Näitä vapaa-ajankohteina toimivia uimarantoja löytyy sekä Itämeren että Vantaanjoen rannoilta. Useita rantoja käytetään ympärivuotisesti esimerkiksi ulkokuntosalilaitteiden vuoksi.
Rannoilla on opasteita, joiden avulla kävijä saa selville, mitä uimaranta-alueella on, mitkä ovat uimaranta-alueen yleiset säännöt ja ohjeet sekä miten toimia hätätilanteessa. Kaupunki on uudistamassa nyt nämä uimarantojen opasteet kävijäystävällisemmiksi ja nykypäivän tarpeita vastaaviksi. Kaupunkilaisilla on mahdollisuus kommentoida opastesuunnitelmaa kerrokantasi.hel.fi-palvelussa. Kysely on avoinna 10.3. asti. Opastekokonaisuuden suunnittelusta vastaa muotoilutoimisto Kuudes. TL
Edellinen artikkeliTyydyttääkö katujen auraus?
Seuraava artikkeliVielä pääsee luistelemaan