Vantaanjoen rantaan useita levähdys- ja oleskelupaikkoja

Vantaanjoen varressa on jo yksi grillipaikka. Kuva Teija Loponen
Kaupunki toteuttaa Savelanpuistoon grillipaikan sekä useita penkkejä ja muutamia piknik -pöytäpenkkiyhdistelmiä Vantaanjoen rannoille osana OmaStadin osallistuvaa budjetointia.
Viime lehdessä kerroimme Pukinmäen matonpesupaikan lähelle tulevasta isomman ryhmän grillauspaikasta, joka on oma OmaStadi-hankkeensa. Vantaanjoen rantaan levähdys- ja oleskelupaikkoja -ehdotuksen tavoitteena on lisätä viihtyisyyttä kaikille Vantaanjoen rannoilla liikkujille levähdyspaikkojen eli penkkien ja oleskelupaikkojen eli penkki-pöytäyhdistelmien muodossa. Vantaanjoen rannan molemmin puolin kulkevat ulkoilupolut ovat ahkerassa käytössä. Välillä Ratavallinsilta – Viikintie on neljä siltaa, jotka mahdollistavat erilaisia lenkkejä.
Vantaanjoen varrelle syntyy myös koko ajan uutta rakennuskantaa tuoden uusia asukkaita ja ulkoilureittien käyttäjiä. Riittävät levähdyspaikat ovat erityisen tärkeitä alueen ikäihmisille heidän ulkoillessaan. Nyt kaupungin suunnittelupöydällä on uusi grillipaikka Savelanpuistoon. Sopivaa paikkaa kartoittava maastokäynti alueelle tehtiin alkusyksyllä. Paikaksi valikoitui Maaherrantien sillan tuntuma.
Uusille penkeille, piknikpöydille ja grillipaikalle on tutkittu sekä uusia sijoituspaikkoja, että osassa valituista kohteista korvataan vanhat huonokuntoiset penkit uusilla.
Uusi penkki on tulossa Ollilankentän tuntumaan Tapaninvainioon, samoin seuraava kohde on Tapaninvainiossa, jossa Kapteenskanranta saa uuden piknikpöydän ja penkin. Ne sijoitetaan lähelle nykyistä jalankulkusiltaa ja ryhmää täydennetään roskakorilla. Penkki sijoitetaan niin, että istuessa on näkymä Vantaanjoelle. Pukinmäen uimapaikka saa sekin uuden piknikpöydän, penkin ja roskakorin. Siellä oleva huonossa kunnossa oleva penkki poistetaan. Pakilan uimarantaa täydennetään uudella piknikpöydällä ja Kehä I Seppämestarintien kohtaan asennetaan uusi penkki. Itsenäisyydenpuiston kohdille tulee uusi piknikpöytä.
Savelanpuistossa nykyinen huonossa kunnossa oleva piknikpöytä uusitaan ja sen viereen sijoitetaan toivottu grillipaikka. Pikkukosken uimarannan vastarannalle pohditaan toisena penkki-pöytäyhdistelmänä suurta pöytää, johon mahtuisi esimerkiksi 20 henkilöä aterioimaan. Kalastajanranta saa uuden levähdyspenkin.
Hankkeen toteuttamisvaiheessa joudutaan pohjustamaan ja raivaamaan maata, jotta penkkien, roskakorien, pöytä-penkkiyhdistelmien ja tulentekopaikkojen asentaminen onnistuu. Alueella harkitaan myös älyroskakorien käyttöä. Puistosuunnitelma valmistuu tänä talvena ja rakentaminen alkaa alustavan aikataulun mukaan vielä tämän vuoden aikana. Ennen puistosuunnitelman hyväksymistä se on esillä ja kommentoitavana kahden viikon ajan 1.-14.3. verkkosivulla hel.fi. Esilläolosta tiedotetaan lähikiinteistöjä. Koko hankkeen kustannusarvio on 100 000 euroa, josta suunnittelun osuus on 10 000 euroa, kalusteet, varusteet ja vihertyöt 60 000 euroa, asiantuntija- ja rakennuttamistehtävät 30 000 euroa ja vuosittaiset kunnossapitokustannukset 3 000 euroa.
Teija Loponen
Näihin paikkoihin on suunniteltu levähdyspenkkejä tai piknikpöytiä,
Edellinen artikkeliKoirat haetaan ahkerimmin takaisin
Seuraava artikkeliKohti kevättä