Kohti kevättä

Koululaisten talvilomaviikko on takana. Tänä vuonna säät olivat lomalaisille kohtuullisen suosiolliset. Laskiaistiistaina pääsi vaihteeksi pulkkamäkeen ja muutamana päivänä oli mukavat hiihtokelitkin. Malmin lentokenttää kiertämässä näkyikin kaikenikäisiä suksilla. Koululaisten talviloma ja sen myötä abiturienttien lukuloma ovat lähtölaukaus keväälle. Lukemista ehkä hivenen helpottaa se, että helmikuun lopusta lähtien aamut ovat jo valoisia, päivä pidentynyt ja auringolla on selvästi lämmittävä vaikutus.Tulevien ylioppilaiden ensimmäinen koepäivä koittaa jo muutaman viikon päästä 14.3. Koko maaliskuun loppu on koepäivä täynnä ja niiden tuloksia saa jännittää toukokuun puoliväliin.Valoisan ajan lisääntyessä lisääntyy myös ihmisten halu viettää aikaansa ulkona. Vantaanjoen varsi on yksi suosituimmista ulkoilupaikoista Malmin lentokentän ympäristön ja Viikin luontoalueiden ohella. Vantaanjoen varrelle on nyt luvassa uusia grilli- ja levähdyspaikkoja, joita on toivottu muun muassa Osallistuvan budjetoinnin, eli OmaStadi-rahoituksen kautta. Samanaikaisesti tuota virkistysaluetta ollaan kuitenkin kutistamassa sinne suunnitellulla rakentamisella. Lähistön asukkaiden ohella myös alueen asukasyhdistys eli Pukinmäki-seura on antanut kaupungille mielipiteensä suunnitelmista. Aluetta voi ja pitääkin kehittää, mutta ei rakentaa mihin vain.
Tätä kevättä värittävät eduskuntavaalit. Meiltä Koillis-Helsingistä on varsin mukava määrä ehdokkaita pyrkimässä Arkadianmäelle. Toivottavasti läpi menee useampi, parhaillaan kansanedustajien joukossa on kaksi täkäläistä. Esittelemme paikallisia ehdokkaita lehdessämme sekä kotisivuillamme heidän lähettämiensä vastausten kautta. Tässä lehdessä on jo muutama vastaus. Niistä oli mukava huomata, että ehdokkaille on tärkeää myös oman asuinalueensa puolustaminen, jos se vain on valtakunnan tasolla mahdollista. Mielenkiintoista on, että tällä kertaa yksi suuri puolue, Kokoomus, ei ole kyselyidemme mukaan löytänyt yhtään ehdokasta Koillisesta.
Ensi keskiviikkona, 8.3. vietetään kansainvälistä Naistenpäivää.

Edellinen artikkeliVantaanjoen rantaan useita levähdys- ja oleskelupaikkoja
Seuraava artikkeliSepänmäestä talot nurin ja uusia kerrostaloja tilalle