Näin vastaavat Koillisesta Eduskuntaan tähtäävät

Julkaisimme viime lehdessämme ja kotisivullamme kysymykset, joihin vastaamalla Koillis-Helsingistä eduskuntaan tähtäävät voivat päästä esittelemään itsensä lehtemme sivuilla ja kotisivullamme. Tässä ensimmäiset vastaukset.

  1. Nimi, ikä, puolue ja asuinkaupunginosa
    Miksi asetuit ehdolle? Tavoitteesi?
  2. Miten uskot voivasi vaikuttaa, jos tulet valituksi?
  3. Voiko mielestäsi Eduskunnasta käsin ajaa myös oman asuinalueen
    asioita?

Tiina Sandberg, Suomen kommunistinen puolue, PuistolaTiina Sandberg
Haluan politiikkaan vaihtoehtoja ja uusia ideoita. Nykyisillä maailma näyttää menevän kovin huonoon suuntaan. Rikkaat rikastuvat samalla kun muiden palvelut rapistuvat.
Haluan muuttaa politiikan suuntaa niin, että yhteiskuntamme ei ole enää niin riippuvainen yrityksistä. Sähkön hinnan nouseminen ja kaiken kallistuminen on hyvä esimerkki siitä kun joidenkin taloudellinen hyöty on tärkeämpää kuin kaikkien hyvinvointi. Tähän voidaan puuttua helposti palauttamalla esimerkiksi sähköntuotanto pääosin kansalliseksi samaan tapaan kuin Saksassa on toimittu Uniperin kanssa. Lisäksi haluan nostaa sosiaaliturvan tasoa niin, että sillä tulee toimeen. Eli 1200 euroon kuussa.
Ehdottomasti voi. Paitsi yleisempien asioiden kautta, myös sangen konkreettisestikin. Itse ottaisin omaksi siltarummukseni Malmin aseman liukuportaat ja yleisen kehittämisen. Jaetaan sitä eduskunnan ”joululahjarahoja” hullumpiinkin hankkeisiin, joten miksei Malmillekin.

Zahra Abdulla, 56, Vasemmistoliitto, Pukinmäki

Zahra Abdulla

Olen ehdolla, koska haluan vaikuttaa siihen, että kukkaroon katsomatta voi tulevaisuudessakin kouluttautua ja saada hoivaa ja hoitoa. Olen itse työssäni hoitanut ihmisiä vauvasta vaariin ja olen huolissani siitä, miten hyvinvointivaltion palvelut rapautuvat koko ajan.

Minun tavoitteeni on varmistaa se, että jokainen pystyy luottamaan siihen, että saa apua, kun tarvitsee.
Olen ollut toistakymmentä vuotta Helsingin kaupunginvaltuuston jäsen ja tiedän siksi, miten politiikassa toimitaan.
Pukinmäen asukkaiden etua voi ajaa Eduskunnasta esimerkiksi koulujen tasa-arvorahan, opetusryhmien koon ja erityislasten oppimisen riittävän tuen varmistamiseksi. Ihmisten terveyden ja hyvinvoinnin kannalta lähiluonto on erittäin merkittävä. Kaikilla ei ole mahdollisuutta ajaa autolla kaupungin ulkopuolelle tai kesämökeille luontoon. Siksi luonnon pitää olla siellä, missä ihminenkin on. Lähiluonnon säilyttämiseen voi Eduskunnasta päin vaikuttaa.

Edellinen artikkeliEmilia lähtee palapelien kokoamisen MM-kisoihin
Seuraava artikkeliKoirat haetaan ahkerimmin takaisin