Grillipaikan sijaintia pohditaan

Pukinmäki-Seurassa ollaan hivenen huolissaan siitä, että grillipaikan suunniteltu sijainti viljelyspalstojen läheisyydessä voi lisätä häiriöitä viljelijöille. Kuva Teija Loponen
Pukinmäen rantapuistoon Vantaanjoen varrelle, aivan viljelypalstojen tuntumaan suunnitellaan grillipaikkaa. Grillipaikan tarkoituksena on, että erikokoiset ryhmät voivat kokoontua ulkoilmassa yhdessä grillailemaan ja istuskelemaan.
Hankkeen puistosuunnitelma valmistuu tänä talvena ja sen rakentaminen alkaa alustavan aikataulun mukaan tämän vuoden aikana. Ennen puistosuunnitelman hyväksymistä se on esillä kahden viikon ajan 15.2.-28.2. kaupungin verkkosivulla. Grillipaikan perustaminen pohjautuu OmaStadi-projektiin, jossa asukkaiden aloite ”Grilli – tai nuotiopaikka ulkona oppimista ja virkistäytymistä varten” äänestettiin toteutettavaksi.
Pukinmäki-Seurassa grillipaikkahanke on herättänyt vähän kahtiajakautuneita tunteita.
-Ensimmäinen tunne grillipaikasta oli riemu; saamme pitää rannan virkistyskäytössä. Sen jälkeen tuli kuitenkin pintaan huoli sen sijainnista niin lähellä viljelypalstoja. Lisääntyykö luvaton sadonkorjuu, sekä alueen käyttö käymälänä? Alue tarvitsee myös huussin, toteaa seuran hallitukseen kuuluva ja viljelyspalstoista vastaava Milka Reinimaa.
Reinimaa kertoo kysyneensä Pukinmäen kirjastossa pidetyssä kaavaillassa, olisiko paikkaa mahdollista siirtää, edes uimarannan toiselle puolelle, mutta vastaus oli, että sähkölinja estää sen.
Pukinmäki-Seuran sihteeri Tero Tuomisto kertoo, että seura valmistelee parhaillaan omaa kannanottoaan grillipaikkaan. Kaikki halukkaat saavat antaa palautetta suunnitelmaluonnoksesta 28.2. mennessä kaupungin kirjaamoon.
Teija Loponen
Edellinen artikkeliKaikki mulle heti
Seuraava artikkeliYlipainehallin tilalle ympärivuotinen halli