7-kerroksisia asuintaloja Jakomäen keskustaan

Vuorensyrjän alueelle suunnitellaan täydennysrakentamista. Suunnitelmassa neljä 7-kerroksista asuinkerrostaloa sijoittuu Vuorensyrjän palvelutalon tontille osoitteessa Vuorensyrjä 7. Nykyisen vuonna 1987 rakennetun palvelutalon kerrosluku on 2-4. Uusi palvelutalo rakennetaan viereiselle tontille. Pientalotontille Vuorensyrjä 3:een on esitetty porrastettu 2–8-kerroksinen asuinkerrostalo nykyisen 2-kerroksisen pientalon sijaan. Nykyinen asuinrakennus on vuodelta 1956.
Jakomäen kirkon tontille osoitteeseen Kankarepolku 2, suunnitellaan asuntorakentamista, jonka katutasokerrokseen on sijoitettu palvelu- ja liiketilaa. Palvelutilan on tarkoitus korvata Jakomäen kirkon toimintoja, jotka ovat olleet poissa käytöstä vuodesta 2019 lähtien. Kirkko on rakennettu 1975 ja sekin on 2-kerroksinen.
Pientalotontti ja Jakomäen kirkon tontti ovat yksityisessä omistuksessa, Helsingin kaupunki omistaa muun kaavamuutosalueen. Kaavoitus on tullut vireille tontin omistajien hakemuksista. Hanketta esitellään verkkotilaisuudessa maanantaina 6.2.2023 Mielipiteet osallistumis- ja arviointisuunnitelmasta sekä valmisteluaineistosta saa lähettää kaupungin kirjaamoon viimeistään 10.2. TL
Edellinen artikkeliMeripihkatien katusuunnitelmissa pyörätiet sijoittuvat ajoradalle
Seuraava artikkeliKeskusteluilta Puistolan asemanseudun kaavamuutoksista