Meripihkatie saa pyöräkaistan ajoradalle

Kaupunki laatii parhaillaan Pihlajamäen ostoskeskuksen ympäristön katusuunnitelmia. Kaavamuutoksessa tontin rajan muutokset muuttavat hieman katualueen rajoja. Meripihkatiellä pyöräily tulee jatkossa tapahtumaan pyöräkaistalla ajoradalla ja pysäkkialueelle tehdään parannuksia. Moreentie säilyy jatkossakin jalankulun ja pyöräilyn katuyhteytenä. Suunnittelu koskee seuraavia katuja: Meripihkatie välillä Pihlajamäentie –vanha säilyvä ostoskeskus ja Moreenitien jalankulun ja pyöräilyn katu. Tavoitteena on, että katusuunnitelmat hyväksyttäisiin kesällä 2023 ja rakentaminen alkaa alustavan aikataulun mukaan 2023–2024 aikana. Katujen suunnittelu perustuu 1.11.2022 kaupunkiympäristölautakunnassa hyväksyttyyn asemakaavamuutokseen ja liikennesuunnitelmaluonnokseen. Asemakaava ei ole vielä lainvoimainen. Kaupungin verkkosivuilla 25.1.–7.2. esillä olevista katusuunnitelmaluonnoksista toivotaan palautetta 7.2. mennessä. Ennen katusuunnitelmaehdotusten hyväksymistä ne asetetaan vielä virallisesti nähtäville kahden viikon ajaksi. Teija Loponen