Tästä ei läpi kävellä

Vantaanjoen kävelytie matonpesupaikan ja uimarannan välillä on jälleen osin veden alla. Kuva Arja Oksanen
Vantaanjoen rannalla kulkeva kevyen liikenteen raitti on osin veden alla. Runsaat sateet ja lumihankien sulamisvedet ovat saaneet joen tulvimaan tutuille kohdin matonpesupaikan ja Tapaninkylän uimarannan välillä.
Vesi on noussut jopa siinä määrin, että Helsingin pelastuslaitos sai sunnuntaina aamukuudelta ensimmäisen hälytyksen nopeasti nousevasta vedenpinnasta. Se ei vielä johda tulvantorjuntaan, mutta varoituksen jälkeen pelastuslaitoksen lisäksi myös Stara seuraa nyt joen vedenpinnan nousua. Pelastuslaitoksen ja Staran ohella vedennousua tarkkaillaan myös HSY:llä, jolla on tarkkailupisteet Savelassa, Oulunkylässä ja Pitkäkoskella.
Mikäli tulisi tarpeen antaa vielä toinen hälytys, alkaisivat torjuntatoimet pumppujen viemisellä tarpeellisiin kohtiin, kuten Oulunkylän siirtolapuutarhalle.
Teija Loponen
Edellinen artikkeliMalmin lentoaseman terminaali suljetaan
Seuraava artikkeliMitä kuuluu vuonna 2020 OmaStadissa ehdotetuille ideoille?