Ilotulitteita saa ampua vain uudenvuoden aattoiltana

Ilotulitteita on jo muutama päivä myyty ja on niitä jo ammuttukin. Vielä uudenvuoden raketteja ei kuitenkaan saa luvallisesti ampua, niiden käyttö on sallittua vain uudenvuoden aattona kello 18-02 välillä. Sekin on muistettava, että tulitteet tulee ampua poispäin ihmisistä, eläimistä ja asutuksesta. Rakettien ampuminen on erikseen kielletty Ylä-Malmin torilla, Pihlajamäen ostoskeskuksella, Ala-Malmin torilla sekä Maatullinaukiolla Tapulikaupungissa.
Muutamissa kaupunginosissa järjestetään epävirallisia yhteisiä ilotulitusrakettien ampumishetkiä. Pihlajamäessä se tapahtuu Pihlajamäen korkeimmalla kohdalla Aarnikanmäellä, klo 21-21.30- Rakettialue on laen länsireunalla Rapakiventien suunnassa, ja katsomoalue itäreunalla rivitalojen puolella. Alueet on tarkoitus erottaa ulkotulilla toisistaan viime vuoden tapaan. Puistolassa perheiden raketteja paukutellaan Suuntimotien puistossa perheen pienimmillekin sopivaan aikaan klo 18. Tapanilassa uudenvuoden epävirallinen juhla pidetään lapsiperheiden kesken alkuillasta Tapanilan torilla ja Viikissä lapsiperheiden omat ilotulittelut pidetään Viikin kirkon takana klo 19. TL
Kuva Pixabay
Edellinen artikkeliJoulukuuset kierrätykseen
Seuraava artikkeliOnnea vuodelle 2023!