Joulukuuset kierrätykseen

Joulukuusista ryhdytään vähitellen hankkiutumaan eroon. Oikeaoppinen tapa toimia on nostaa ne pihalle roskakatoksen tai -astioiden lähelle, josta Helsingin seudun ympäristöpalvelut HSY kerää ne maksutta bio- tai sekajäteastioiden tyhjennysten yhteydessä tammikuussa. Biojätteen mukana kuusi päätyy biojätteen käsittelylaitokselle haketettavaksi kompostin joukkoon. Jos kiinteistöllä ei vielä ole erillistä biojätteen keräysastiaa, kuuset kerätään sekajäteastioiden tyhjennyksen yhteydessä. Tällöin ne päätyvät jätevoimalaan, jossa niistä tuotetaan kaukolämpöä ja sähköä. Myös Sortti-asemat ottavat kuusia maksutta vastaan risujätteeksi tammikuun ajan. Viime joulun jälkeen hyötykäyttöön päätyi peräti noin 64 000 joulukuusta. Jos hävitettävänä on muovikuusi, se kuuluu sekajätteiden joukkoon. TL
Kuva: Jenni-Justiina Niemi / HSY
Edellinen artikkeliMalmin koronarokotuspiste suljetaan
Seuraava artikkeliIlotulitteita saa ampua vain uudenvuoden aattoiltana