Puistolassa toivotaan Laiholan talon purkua

Laiholan talo sen ollessa vielä asuinkäytössä. Kuva Seppo Posti
Puistola-Seura on huolissaan Laiholan talon pihapiirissä liikkujista. Samalla se tiedottaa uutiskirjeessään, että Koillisen peruspiirin ainoat liito-oravien ydinalueet löytyvät Puistolasta.
Puistola-Seura olisi alun perin halunnut kauniin Laiholan talon säilyvän, mutta kaupungin ostettua ja jätettyä sen tyhjilleen, on talo ilkivallan seurauksena alkanut pahasti mädäntyä. Nuoriso on vallannut rakennuksen ja rikkonut talon ovia ja ikkunoita. Maamiehenpolku 32:ssa sijaitseva entisen maanviljelystilan päärakennus oli vielä vuonna 2014 asuinkäytössä. Omistajan myytyä rakennuksen kaupungille, vuokralaiset irtisanottiin ja talo jäi tyhjäksi. Tilan sauna ja osa piharakennuksista on poltettu.
-Meidän käsityksemme on, että talo on nyt päässyt suorastaan vaaralliseen kuntoon ja osa rakenteista on romahduspisteessä. Myös kaivon kansia on revitty, joten sekin aiheuttaa vaaraa talon pihamaalle eksyville. Tästä syystä olemme lähestyneet kaupunkia jättämällä ehdotuksen purkaa rakennukset mahdollisimman pian, kertoo Puistola-Seuran hallitukseen kuulunut Seppo Posti.
Positiivisempi uutinen on se, että liito-oravaverkosto on päivitetty ja sen myötä liito-oravien ydinalueeksi on osoittautunut Aurinkomäen alue sekä Puistolantien ja Suurmetsäntien varret. Suurmetsäntien varteen on suunniteltu runsaasti kaupunkibulevardimaista rakentamista, mutta nyt juuri tuo alue jää liito-oravien ydinalueen alle.
Puistola-Seurassa toivotaankin, että liito-oravien annetaan säilyttää oleskelu- ja ruokailualueensa, eikä niitä häirittäisi rakentamisella.
Teija Loponen
Edellinen artikkeliPukinmäki sai ensimmäisen Teslan akuista kerrostaloon rakennetun energiavaraston
Seuraava artikkeliTapanilan päiväkoti Jäkälän puustoa säilytetään