Pukinmäen taidekoulut johdattavat Metsän saloihin

Kuvis Rehtori Kaija-Leena Alatalo ja puvustaja Johanna Salonen odottavat innolla tulevia näytöksiä. Kuva Teija Loponen
Malmitalon lavan valtaavat taas joulukuun puolivälistä lähteä taidekoulujen Joulushowt, joissa oppilaat esittävät taitojaan. Tänä vuonna on myös Open Stage aikuisten esityksille.
Jouluesitysten teemaa pohdittiin syksyllä yhdessä ja useiden mielissä olivat luonto, ympäristö ja kansanperinne. Niistä kehiteltiin teemaksi metsä, johon eri esiintyjäryhmät johdattavat omalla tavallaan. -Esitysten punainen lanka ovat tavallaan juontajat, jotka edustavat ilmaa, vettä, maata ja tulta sekä kaksi kulkijaa. Jos joku käy kaikissa esityksissä, saan juontajien osuudesta täydellisemmän kokonaisuuden, mutta jokainen show on kuitenkin oma itsenäinen kokonaisuutensa, selventää taidekoulujen uusi rehtori, Kaija-Leena Alatalo. Oppilaat ovat saaneet itse pohtia omia roolihahmojaan ja esitysasujaan. -Sain oppilailta piirroksia, millaisia asuja toivoisivat hahmolleen ja niitä olen pyrkinyt noudattamaan siinä määrin kuin mahdollista. Osa asuista on uusia, tätä varten tehtyjä, kuten nuo juontajien asut. Useimmissa käytetään olemassaolevia vanhoja asuja mahdollisuuksien mukaan ja muokaten, kertoilee asujen ja lavasteiden kanssa valtavan työn tekevä puvustaja Johanna Salonen. Sirkusesiintyjien asujen on lisäksi oltava äärettömän joustavia ja kevyitä, mikä aiheuttaa omat haasteensa niiden suunnittelulle. Saloselle kierrätyskeskus on tuttu paikka tarvikkeiden hankinnassa, suuria rahamääriä kun niihin ei voida käyttää. -Tämä kuusihatussa käytetty materiaali on muuten vuodelta 2007, olin silloin itse mukana esityksessä, jossa sitä oli asuissa somisteena, muistelee esitysten tuottajana toimiva Elisa Gylling.
Kaikkiaan Malmitalon lavalla tullaan näkemään 450 esiintyjää, sillä joulun ohjelmistoon kuuluu myös kaksi konserttia ja Niin metsä vastaa esitys jatkumona viime vuodelle sekä lisäksi monikulttuurinen Arabialainen kissa – näytös. Osa oppilaista esittää sirkustaitojaan yksittäin, osa ryhmissä. -Myös meidän kuvataideoppilaat ovat teoksissa mukana, he ovat kuvittaneet ohjelmalehtisen sekä heidän töistään on samaan aikaan näyttely Malmitalolla, kertoo Kaija-Leena Alatalo. Open Stage -esitykset ovat K16, esiintyjinä on sekä taidekoulujen aikuisoppilaita, että myös täysin ulkopuolisia, jotka ovat ilmoittautuneet halukkaiksi pienten ohjelmanumeroiden esittäjiksi. -Omien oppilaidemme esitykset ovat tietysti tärkeimpiä, sillä monelle harrastajalle lavalle yleisön eteen pääsy on tärkeä huipennus koko lukukauden kestäneestä harjoittelusta. Myös heidän läheisilleen on hienoa päästä seuraamaan puvustettua kokonaisuutta, jossa omalla lapsella on tärkeä rooli, Gylling ja Alatalo huomauttavat. Pukinmäen taidekoulujen Metsä joulushowt nähdään Malmitalon lavalla 15.-18.12., Open stage on 17.12. ja konsertit 18.12. Niin metsä vastaa esitys nähdään 16. ja 17.12. ja Arabialainen kissa 18.12. Teija Loponen

Edellinen artikkeliErkki Pohjanheimo luotaa uraansa laulajasta tv-ohjaajaksi ja tuottajaksi
Seuraava artikkeliMLY:n veturi vaihtumassa