Pihlajamäessä surullisen kuuluisa joulukuusi

Pihlajamäen kuusi torstai-iltana, ennen perjantaiaamun kohennusta. Kuva Teija Loponen
Pihlajamäessä koettiin kuusigate
Pihlajamäen ostarille on jo useampana vuonna nostettu joulukuusi pystyyn alueen asukkaiden iloksi ja piristykseksi. Tänä vuonna kuusi oli kuitenkin vähän rujo muodoltaan ja kun nosturia ei saatu, jäivät valotkin hieman repsottamaan. Mielensäpahoittajat heräsivät.
Kuusi-idean ja sen pystytystalkoiden isä, rovasti Jukka Holopainen pahoitti ensin itsekin mielensä, kuusen ja sen räntäsateessa pystyttäneiden lionsien puolesta. Ensimmäisenä yönä valitusten jälkeen ei unta tullut, mutta sitten kuusta kiittelevät ja kannustavat kommentit veivät voiton. -Moni totesi, että vähän rujo kuusi sopii tänne. Eivät kaikki asukkaatkaan niin viimeisen päälle ole. Laiha kuusi kertoo hyvin näistä ajoista. Siitä, että tähti oli vähän vinoon kepsahtanut totean vain, että ei kukaan jaksa aina loistaa. Vähän väsynyt saa olla. Laiha ja vähän vinossa ollut kuusi on Jukan mukaan myös tuonut uutta yhteisöllisyyttä. -Viereisen rakennustyömaan työnjohtaja lupasi tulla apuun, jos haluamme suoristaa kuusta ja laittaa valot paremmin. Voisilmäpullat lupasin, kun tuovat nosturin tähän ja suoristetaan kuusi. Toivat sitten vielä henkilönosturinkin, niin nyt leijonaveljet tuolla turvallisesti korissa seisten saivat tähden tuettua ja valoja oiottua.
-Kuusen toimittaja kyllä tarjoutui tuomaan uuden kuusen, mutta eihän me nyt sitä enää vaihdeta. Tämähän on Suomen kuuluisin kuusi, päässyt moneen lehteen ja radioon, rovasti Holopainen myhäilee. -Laitoimme myös avoimen kutsun, että kaikki halukkaat saavat tulla laittamaan valoja paremmin nyt perjantaiaamuna kahdeksalta. Glögiäkin on tarjolla, Holopainen kertoilee. Kuusen olomuoto sai huomautuksia myös siitä, että sen puupalkeista koottu jalka on romuluinen ja kivillä tuettu. -Eihän tämä mikään muotikuusi yritäkään olla. Puinen jalka ei ehkä ole kaunein mahdollinen, mutta toimii ja Malmin hautausmaalta roudatut kivipalkit pitävät sen tukevasti pystyssä. Olen joka vuosi hakenut Vihdistä siihen havuja peitteeksi, joten ei rakenteet edes sieltä näy. Kaikesta voi huomauttaa, jos sattuu sellainen mieli olemaan. Nyt kuitenkin kiitosta on tullut kuusesta paljon ja todettu tosiaan, että se sopii äärettömän hyvin tänne.
Asukkaat toivat perjantaiaamuna kuuseen omia koristeitaan ja niistäkin osa nostettiin saman tien nosturin paikalla ollessa vähän ylemmäs turvaan. Edelleenkin kuusta voi käydä koristelemassa lisää. Kuuselle pidettiin myös nimikilpailu, sen nimeksi valikoitui osuvasti Rauha. Kuusen lahjoittaa seurakunta, sen pystyttävät Pihlajamäen lionsit ja kuusen valoihin sähkö saadaan viereisestä S-marketista. Nyt kiitoksia halutaan välittää myös Lidl:in rakennustöistä vastaaville, jotka tulivat apuun nosturien kanssa.
Teija Loponen

Edellinen artikkeliMalmilla kokeillaan älyvalaistusta
Seuraava artikkeliJakomäessä jaettiin tunnustusta