Uudistusmieliset ja Avoin seurakunta ääniharavina

Ennakkoäänestyspaikoista suosituin oli Malmintorin kauppakeskus.
Seurakuntavaaleissa Malmin seurakunnassa oli äänestysprosentti vain 8,3, kun se koko Helsingissä oli 10.3. Ennakkoon äänesti 1998 Malmin seurakuntalaista eli 5,17% äänioikeutetuista, varsinaisena vaalipäivänä pyryssä lähti liikkeelle 1221 henkilöä.
Helsingin seurakuntayhtymän Yhteiseen kirkkovaltuustoon pääsi Malmin ehdokas jokaiselta listalta. Uudistusmieliset Malmi-listalta sinne nousi neljä ja Avoin seurakunta -listalta kolme ehdokasta. Muilta listoilta pääsi yksi kultakin. Myös seurakuntaneuvostoon pääsi ehdokkaita kaikilta listoilta. Listoista eniten ääniä sai Uudistusmieliset Malmi. Seurakuntaneuvostoon nousuun riitti 36 ääntä vähimmillään. Kirkkovaltuuston vaaleissa äänikuningatar oli uudistusmielisten Karin Airaksinen, 201 ääntä. Kakkosena oli Avoin seurakunta -listan Anna Karhumaa, 199 ääntä ja kolmantena samalta listalta Tuulikki Vuorinen, 133 ääntä. Kirkkovaltuustoon nousivat myös Sanna Lehmusvirta, Partiolaiset Malmi, 129 ääntä, Mervi Assman Uudistusmieliset, 114 ääntä, Sarlotta Siimeslahti Uudistusmieliset 106 ääntä, Laura Koskelainen Uudistusmieliset 103 ääntä, Pekka Salomaa Kokoomus 87 ääntä, Riikka Dahlman, Sosialidemokraatit kirkossa, 60 ääntä, ja Esa Ahonen Avoin seurakunta 77 äänellä.
Seurakuntaneuvostoon suurimmalla äänimäärällä, 192, otti paikan Sinikka Vepsä, sosialidemokraattien -listalta. Kakkossijan nappasi Anna Karhumaa Avoin seurakunta,188 ääntä ja kolmas ääniharava oli Karin Airaksinen Uudistusmieliset, 183 ääntä. Yli sadan äänen ylsivät myös Mervi Assmann Uudistusmieliset 103 ääntä, Tuulikki Vuorinen Avoin seurakunta 101 ääntä ja Johanna Junkkari Partiolaiset Malmi tasan 100 ääntä. Läpi pääsivät Uudistusmielisistä lisäksi Sarlotta Siimeslahti, 97, Laura Koskelainen, 89 ja Suvi-Maria Roine, 80 ääntä, sekä Kokoomuksesta Pekka Salomaa 76 äänellä. Seurakuntaneuvostoon Avoimen seurakunnan listalta nousivat myös Tuula Pontela, 93, Eila Sanio, 71 ja Teijo Peltola, 58 ääntä. Partiolaisten listalta läpi meni lisäksi Sanna Lehmusvirta, 83 ääntä, ja Anni Gunnari, 77 ääntä sekä demareista Riikka Dahlman 36 ääntä. Nämä luvut ovat vielä vahvistamattomat. Teija Loponen

Edellinen artikkeliMalmin sairaalasta suunnittelukilpailu
Seuraava artikkeliSanna sanoo hyvästit