Malmin vanhin optikkoliike täytti 40 vuotta

Miika, Bettina, Josefina ja Anneli toimivat usein myös makutuomareina asiakkaille.
Käsityötaito vetää väkeä kaukaakin
Malmilta löytyy siitä harvinainen optikkoliike, että sinne muutkin optikot lähettävät asiakkaitaan. Syynä on monipuolinen silmälasien korjauspaja ja nopeat lasien toimitukset.
-Käsityötaito silmälasien korjausten suhteen on nykypäivänä tosi harvinaista optikkoliikkeissä. Yleensä lasit joudutaan lähettämään jonnekin ihan muualle korjattaviksi ja se tietysti ottaa aikansa. Meillä Bettina korjaa lasit jopa odottaessa, kiittelee Malmin Optiikan yrittäjä-optikko Miika Kytilä työntekijäänsä. Malmin Optiikka ei kuitenkaan ole vain korjauspaja, vaan siellä palvellaan aivan kaikissa näköasioissa. Anneli on työntekijöistä ainoa, joka ehti työskennellä jo Malminraitin liikkeessä Malmin Optiikan perustaneen Aimo Hienosen kanssa. Aimo avasi liikkeen vanhassa puutalossa Malminraitti 9:ssä vuonna 1982.
Nykyiseen Malmin Novaan, silloiseen Ostoparatiisiin Malmin Optiikka siirtyi vuonna 1987 ja samassa tilassa se toimii vieläkin. Ja Anneli hoitaa edelleen yrityksen silmälasilinssien hionnat. Miika Kytilälle on tärkeää, että asiakas saa niin hyvää palvelua, että haluaa tulla uudelleenkin ja tuoda myös perheensä ja ystävänsä asiakkaiksi. -Aika monta asiakasta on, jotka käyvät jo kolmannessa polvessa meillä, Malmin Optiikan väki iloitsee.
Erikoisuus on sekin, että Kytilä hankkii itse monet uutuuskehykset liikkeen mallistoon muun muassa Ranskassa ja Italiassa sijaitsevilta tehtailta. -Kun itse voimme valita jokaisen myyntiin tulevan kehyksen on valikoimamme mukavasti erilainen kuin ketjuliikkeissä. Sekin on yksi vahvuutemme, Kytilä painottaa. Neljässäkymmenessä vuodessa ehtii moni asia muuttua. Tutkimuslaitteet ja silmälasilinssit ovat kehittyneet. Piilolinssejäkin saa jo monitehoina. Silmälasikehykset ovat tulleet kevyemmiksi ja monipuolisemmiksi. Kehyksiä saa monenmuotoisina ja värisinä. Enää ei muoti muutu kahdesti vuodessa, vaan uutuusmalleja saadaan valikoimaan ympäri vuoden. -Mikään tietty malli tai väri ei enää ole erityisesti muodissa. Miehet tosin saattavat todeta, että sinisiä kehyksiä en halua, ”en ole mikään Mikko Alatalo”, Miika naurahtaa. Kierrätys on nykyään kova sana. Myös kehyksiä löytyy kierrätysmateriaaleista valmistettuna, mutta niiden kysyntä on vielä aika vähäistä.
Silmävaivat ovat nekin lisääntyneet. Yhä useampi kärsii nykyään kuivasilmäisyydestä ja siihen on syynä alati lisääntyvä tietokoneen ja kännykän näytön tuijotus. Varsinkin kännykkää katsotaan niin läheltä, että kaukonäkö kärsii. Tähän auttaisi se, että kännykkää tai tietokonetta käyttäessään katselisi noin tunnin välein hetken jonnekin kauas, vaikka ikkunasta ulos. -Ruutua tuijottaessa silmien räpytystahti hidastuu ja silmä ei enää saa tarvitsemaansa voitelua, Malmin Optiikan kuivasilmä-ekspertti Josefina kertoo. -Josefina tekee perusteellisia kuivasilmäisyystutkimuksia sekä antaa kattavia hoitosuosituksia. Tällä tavoin monet saavat helpotusta erilaisiin silmävaivoihin, Miika vinkkaa.
Lapsiasiakkaitakin Malmin Optiikassa käy runsaasti hyvän lasten kehysvalikoiman takia. -Taitaa yksivuotias olla nuorin, jolle olemme lasit tehneet. -Olipa kyseessä mitkä lasit vain, niin meiltä linssien hionnan saa paljon ketjuliikkeitä nopeammin. Hionta tehdään meillä täällä Malmilla, eikä linssejä lähetetä ulkomaille tehtäväksi. Silmälasien toimitusaika on meillä yleisesti noin viikon, kun muualla se saattaa olla useita viikkoja. 1-teholinssejä löytyy omasta varastosta, joten nopeimmillaan lasit saa valmiiksi jopa tunnissa. Teemme linssejä niin haluttaessa myös asiakkaiden vanhoihin kehyksiin. Eli tässäkin asiassa pystymme palvelemaan asiakkaitamme todella hyvin ja ympäristöystävällisesti, iloitsee Miika Kytilä.
Teija Loponen

Edellinen artikkeliUimahallin kaavaehdotus vielä kerran kommentoitavana
Seuraava artikkeliTattarisuon yritykselle keskeyttämisuhka