Tullikirjurinpuistossa oli uhkana käyttökielto

Tullikirjurin skeittiparkkia on peruskunnostettu ja korjattu vaaralliset puutteet sen rakenteissa. Kuva Teija Loponen
Suutarilassa sijaitsevan Tullikirjurin skeittiparkin peruskunnostusurakka tarvitsi 59.000 (alv 0 %) euron lisätilauksen, koska skeittipaikan rakenteissa ilmeni vaarallisia puutteita. Alun perin suunnitellun peruskorjauksen hinta oli 90 000 euroa.

Puiston oletettua heikompi nykykunto selvisi tarkemmin vasta töiden edetessä ja rakennuskohteen arvioidut materiaalien sekä työtuntien määrät lisääntyivät merkittävästi siitä, mitä ennen töiden aloitusta oli arvioitu. Aiemmin puistossa ollut levyrakenteinen ramppi päädyttiin poistamaan kokonaan ja sen tilalle rakennettiin uusi betoninen ramppi. Näiden töiden kohdalla todettiin, että ne on taloudellisesti järkevintä ja teknisesti välttämätöntä suorittaa alun perin tilatun urakan yhteydessä, koska osassa puiston rakenteissa käyttöturvallisuudessa ilmeni puutteita, jotka olisivat asettaneet osan puistosta käyttökieltoon. Päätettävä 59.000 lisätilaus kattaa mainitut välttämättömät lisätyöt.

Lisätyöt oli myös järkevintä pyytää samalta sopimuskumppanilta, sillä tekijän vaihtaminen ei olisi mahdollista taloudellisista ja teknisistä syistä kesken rakennusurakan. Alkuperäisellä urakoitsijalla on lisätilaustarpeen tullessa ilmi ollut aiemmat urakkaan liittyvät työt käynnissä työmaalla. Lisäurakan kilpailuttaminen sekä urakoitsijan vaihtaminen töiden ollessa kesken aiheuttaisi lisäkustannuksia, aikatauluviivettä sekä vaikuttaisi urakan vastuukysymyksiin tilaajan kannalta epäedullisesti. Hankintayksikkö on katsonut kokonaistaloudellisesti edullisimmaksi tilata urakan edellä mainitut lisätyöt Monumental Changes Oy:ltä, joka sitoutui toteuttamaan urakan mukaiset työt urakkasuunnitelmien mukaisesti.
 
Teija Loponen

 

Edellinen artikkeliMalmilla tempaistaan perjantaina ukrainalaisten hyväksi
Seuraava artikkeliTaavi Kassila kulkee mestarien jäljillä