Jakomäen kutojilta pupuja palvelutaloon

Jakomäen käsityökerho urakoi upeita pupuja Vuorensyrjän palvelutalon asukkaille.
Jakomäen käsityökerho urakoi upeita pupuja Vuorensyrjän palvelutalon asukkaille.

Koillis-Seuran käsityöryhmä on urakoinut parikymmentä pehmopupua Vuorensyrjän palvelutalon asukkaille.
Jakomäen Sydämessä, nuorisotalon tiloissa kokoontuvat torstaisin Koillis-Seuran kerhot. Käsityöryhmässä tehdään monenlaisia käsitöitä ja rupatellaan, keskustelukerhossa jutellaan milloin mistäkin päivänpolttavasta aiheesta ja lisäksi samaan aikaan on koolla Kasvu-ryhmä. -Tiffany-kerholle ei valitettavasti täältä enää löytynyt sopivaa tilaa, harmi kun miehet menettivät kivan harrastuksensa, toteaa seuran puheenjohtaja Tuire Siili.
Käsityökerholla ei virallista vetäjää ole, mutta ryhmä ideanikkarina toimii Annikki Koli, jonka idea kudotut puputkin oli. -Anu Harkki, nykyään Pensola, teki tämän mallin SPR:lle ukrainalaislapsille kudottavaksi. Me ajattelimme, että se olisi ihana lahja myös vanhuksille ja kun kysyin asiaa Vuorensyrjän palvelutalosta, sieltä todettiin, että vaikka kaikki yli 60 asukasta ottaisivat varmasti mielellään puput. No, nyt niitä on parikymmentä, jotka saavat jakaa kuten haluavat. Puput kutoi pääosin Annikki ja muut sitten kutoivat pupujen kaulaliinoja, ompelivat kappaleet yhteen, täyttivät puput sekä tekivät niille silmät ja suut. Osa langoista saatiin lahjoituksina, osa oli kutojien omia ja täytteet ostettiin.
Annikki jatkaa vielä pupujen tekoa, muut kutovat omia keskeneräisiä töitään tai valmistelevat jo 27.11. pidettävien Joulumaa -myyjäisten tuotteita. Käsityökerhossa kaikki auttavat tarvittaessa toisiaan ja opettavat toisilleen uusia asioita. Samaan aikaan keskustelukerhossa pohditaan kadonneen kännykän arvoitusta – no kengästähän se löytyi! Jakomäen nuorisotalon avarissa ja valoisissa tiloissa Koillis-Seuran kerhot kokoontuvat torstaisin kello 10-13. Mukaan pääsee kuka vain kaupunginosayhdistys Koillis-Seuran jäsen. Siihen taas pääsee mukaan ottamalla yhteyttä puheejohtaja Tuire Siiliin, tuiresiili@gmail.com. Teija Loponen

Jakomäen keskustelukerhossa puidaan monenmoisia asioita.
Edellinen artikkeliTaavi Kassila kulkee mestarien jäljillä
Seuraava artikkeliViikinrannan energiakortteliin tulossa uusi sähköasema