Tapanila ja Malmi mukana kuukautissuojakokeilussa

Kasvatus- ja koulutuslautakunta on päättänyt käynnistää syys-marraskuun aikana kokeilun maksuttomien kuukautissuojien jakamiseksi perusopetuksessa ja toisen asteen koulutuksessa. Kokeilulla halutaan estää poissaoloja, jotka saattavat aiheutua siitä, ettei oppilaalla ole varaa hankkia riittäviä kuukautissuojia. Mukana kokeilussa ovat Hiidenkiven peruskoulu (6.–9. luokat), Sibelius-lukio, Tölö Gymnasium ja Stadin ammattiopiston Vilppulantien toimipiste Malmilla. Kokeilussa mukana olevien koulun ja oppilaitosten oppilaat pääsevät kokeiluun mukaan ilmoittautumislinkin kautta. Ensimmäiset kuukautisvälineet jaetaan syyskuussa. Osallistujan paketti sisältää kuukautisvälineet yhden kuukauden käyttöön kerrallaan. Osallistuja saa valita joko tamponi-, side-, tamponi- sekä sidepaketin tai koko kokeilun ajaksi olevan kuukupin. Kokeilun lopuksi osallistujille toteutetaan sähköinen loppukysely, jossa selvitetään kokemuksia kokeilusta. Kokeilujakson aikana kartoitetaan, voiko kuukautistuotteiden maksullisuus vaikuttaa opetukseen osallistumiseen, tai jopa estää sen kokonaan. TL