Matti Röngältä tilattiin erikoisteos

Matti Rönkä, kuva Liisa Volanen

Tänä vuonna Kirjan päiviä ja Kansainvälistä lukutaitopäivää juhlistetaan tapanilalaisen kirjailijan ja tv-toimittajan Matti Röngän teoksella Automiesten kylä. Perinteen mukaisesti vuoden nimikkokirjailijan erikoisteos on saatavilla vain viikon ajan, 5.–11.9., ja vain kaupanpäällisenä kirjaostoille, mikä tekee siitä ainutlaatuisen keräilyteoksen.

Automiesten kylä -kirjassa Viktor Kärppä -dekkareistaan ja tv-uutisista tutuksi tullut Matti Rönkä kuljettaa lukijansa 1950-luvulta nykypäivään kuvaten elämää läpi vuosikymmenten, jolloin Suomi vaurastui ja muuttui nopeaa vauhtia. Muistojen, tarinoiden ja havaintojen kyydittäjinä ovat autot. Rakkaat kulkupelit, jotka heijastelevat aikaansa ja joiden merkitys on aina ollut meille suurempi kuin olla vain kulkupeli. Lapsuudessa, nuoruudessa, aikuisuudessa ja varttuneemmassa iässä autot ovat aina läsnä – eri rooleissa, mutta aina erityisinä.

– Ja kertoo se minustakin, tai minun ja läheisteni kautta autoista osana elämää ja yhteiskuntaa. Monet jutuista olen itse kokenut, ja loput tällaisina kuullut. Olen häpeämättömän nostalginen, paljastaa Matti Rönkä alkusanoissaan.

TL

Edellinen artikkeliNaapuri esittää Puistolan kansakoulun suojelua ja käyttöönottoa
Seuraava artikkeliPuistola-päivillä viihdyttiin