Rakennustöitä vaaditaan keskeytettäväksi

Helsingin kaupunki on aloittanut Helsinki-Malmin lentokenttäalueella rakennustoimenpiteitä, jotka rikkovat Malmin lentoaseman ystävät ry:n mukaan alueella voimassa olevaa vaarantamiskieltoa ja uhkaavat ratkaista suojeluesityksen arvot etukäteisesti.

Kaupunki on aloittanut alueella maanrakennustöitä, maan stabilointitoimia ja erityisesti kaasuputken perustamis- ja rakentamistöitä, jotka toteutuessaan rikkovat suojeluesityksen piirissä olevia rakenteita peruuttamattomasti.

Malmin lentoaseman ystävät ry vaatii, että rakenteita tuhoavat työt on pysäytettävä välittömästi. Yhdistys on esittänyt ELY-keskukselle kiireellisen toimenpidekieltovaatimuksen asiasta. Malmin lentoaseman ystävät ry on esittänyt Helsinki-Malmin lentokenttäalueen suojelua rakennusperintölain nojalla 15.10.2015. Alueelle on määrätty vaarantamiskielto suojeluesityksen käsittelyn ajaksi. Suojeluesitys on tällä hetkellä Korkeimman hallinto-oikeuden käsittelyssä.

TL

Edellinen artikkeliLukijan kuva: Autoista viis?
Seuraava artikkeliPuistolan Alueoppaassa katsausta tulevaan ja menneeseen