Töyrynummentiellä palataan entiseen liikennejärjestelyyn

Töyrynummentiellä on kokeiltu pihakatumaista ilmettä istutus- ja oleskelukalusteineen. Kuva Teija Loponen

Töyrynummentiellä Bloomberg-säätiön ”Safe and Active Mobility”- hankkeen yhteydessä toteutetut liikennejärjestelyt eivät ole alustavien havaintojen mukaan parantaneet liikenneturvallisuutta. Nyt on päätetty palata alkuperäiseen liikennejärjestelyyn, joka voi tässä vaiheessa jopa parantaa liikenneturvallisuutta selkeämpien järjestelyjen johdosta.

Koululle kohdistetussa kyselyssä hankkeessa tehtyihin koulujen pihojen järjestelyihin oltiin tyytyväisempiä kuin kadun, joten päätös tukee myös käyttäjien antamaa palautetta.

Nykyisessä tilanteessa kadun rakenne ei ole pihakadulle ominainen erotelluin jalkakäytävineen ja pihakadun luonteen ilmentäminen vaatisi esimerkiksi jalkakäytävän purkamisen sekä pysyviin katukalusteisiin ja katuvihreään investointia.

Uuden liikenteen ohjaussuunnitelman on tarkoitus rajoittaa pysäköintiä niin, että vieraspysäköinti sekä saattoliikenne ovat mahdollisia, mutta pidempiaikainen pysäköinti ei ole mahdollista. Tällä pyritään siihen, ettei ajoneuvoja säilytettäisi kadunvarressa.

Teija Loponen

Edellinen artikkeliKirkkoherra Elina Perttilä asetettiin virkaansa
Seuraava artikkeliLukijan kuva: Autoista viis?